La patru zile după scandalul izbunit la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin, unde au murit patru oameni din cauza unei bacterii ucigașe, s-a luat în discuție în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) problema infecțiilor din cadrul acestei unități medicale.

“Conducerea Direcției de Sănătate Publică Mehedinți a dat asigurări că în această perioadă, toate eforturile sunt direcționate către eliminarea bacteriei depistată, se prelevează probe la intervale scurte de timp, atât din sectorul septic al Secției de Terapie Intensivă a Spitalului, cât și din celelalte secții, astfel încât situația să fie ținută sub control, iar bacteria să fie eliminată”, se arată într-o postare pe contul oficial al Consiliului Județean Mehedinți.

“Noi, la Consiliul Județean Mehedinți, am alocat de mai multe ori fonduri pentru igienizare, pentru achiziția de aparatură și ne implicăm în mod direct în îmbunătățirea condițiilor din spital, prin proiectele cu finanțare europeană pe care le implementăm. Ceea ce se întâmplă în interior, ține de munca fiecăruia, de felul în care personalul înțelege să își facă treaba și să urmărească zi de zi situația, astfel încât să nu ne confruntăm cu infecții. Noi nu putem interveni aici!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Sectorul septic al Secției ATI rămâne închis până ce analizele prelevate vor arăta că bacteria a dispărut.

 

Articolul precedentConcert de muzică clasică de Ziua Regalității
Articolul următorPREFECTUL CERE EXPLICAȚII DUPĂ CRIZA INFECȚILOR NOSOCOMIALE DIN SPITALUL JUDEȚEAN SEVERIN (video)