VIDEO Prefectul Cristinel Pavel îi dă replica lui Aladin Georgescu în privința fondurilor pentru DGASPC Mehedinți

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, lămurește situația de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, după ce președintele Consiliului Județean Mehedinți și, totodată, președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, s-a plâns zilele acestea că fondurile repartizate de Guvernul Orban direcției sunt insuficiente.

”Amatorism, rea intenție sau nepăsare pentru sute de oameni din cadrul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți cărora ministrul Muncii le-a alocat fonduri doar pentru două luni din acest an?!”, comentează pe Facebook Aladin Georgescu,

De cealaltă parte, prefectul Cristinel Pavel spune că la adoptarea proiectului de buget pentru anul 2020, Consiliul Județean Mehedinți trebuie să aloce de la bugetul propriu sumele necesare pentru asigurarea funcționării DGASPC Mehedinți:

”Am solicitat președintelui Consiliului Județean Mehedinți ca la adoptarea proiectului de buget pentru anul 2020 să aloce de la bugetul propriu al județului Mehedinți, pe lângă suma de 10.539 mii lei primită de la bugetul de stat, sumele necesare pentru asigurarea funcționării acestei direcții, aflată în directa coordonare și subordonare a Consiliului Județean Mehedinți”

De altfel, din proiectul de buget afișat la avizierul instituției pentru consultare, se observă că suma alocată din bugetul județului Mehedinți Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți este de doar 500 mii lei, bani insuficienți funcționării normale a acestei instituții publice.

Prefectul Cristinel Pavel mai spune că anul acesta, ca excepție de la Legea Finanțelor Publice Locale, județele, adică și Consiliul Județean Mehedinți are posibilitatea să aloce din excedentul bugetar (n.r. care este de peste 50.000 de lei) pentru finanțarea sistemului de protecție a copilului și a centrelor publice pentru persoanele adulte cu handicap.

Fonduri generoase pentru cultură

Pe de altă parte, cel care vorbește despre ”amatorism, rea intenție sau nepăsare pentru sute de oameni” observăm că poartă o mare grijă pentru activitatea Muzeului Regiunii Porților de Fier, un muzeu de altfel închis de ani buni fiindcă lucrările de reabilitare nu se mai finalizează. În proiectul de buget scrie negru pe alb că muzeul primește 21.633 mii lei, ceea ce înseamnă în termeni matematici o sumă de peste 40 de ori mai mare decât bugetul alocat Direcției pentru Protecția Copilului. Aladin Georgescu este generos și când vine vorba de Biblioteca Județeană ”I.Gh. Bibicescu” care primește 3.200 mii lei ori Centrul Cultural ”Nichita Stănescu”, unde alocă 3.617 mii lei. De  neînțeles cel puțin este și faptul că la Centrul medico-social de la  Cujmir alocă 4.016 lei, unde este un centru cu maxim 30 angajați și 40 beneficiari, ori la DGASPC Mehedinți vorbim de circa 800 de angajați și mii de beneficiari.

Articolul precedentSunt aproape gata lucrările la microcentrala pe gaz de la ANL-uri
Articolul următorMai multe incendii au cuprins 130 hectare cu vegetație uscată în Mehedinți