Pompierii mehedinţeni au intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea a 13 incendii, salvarea victimelor unui accident rutier, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar şi pentru salvarea unui animal.

De asemenea, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor şapte persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112. 

Cele 13 incendii izbucnite la vegetaţie uscată au cuprins peste 130 de hectare de teren, pe raza localităţilor: Obârşia Cloşani, Ghelmegioaia, Cărămidaru, Poroina, Jiana(2), Iloviţa, Sălătruc, Şipotu, Zegujani, Şuşiţa, Zegaia, dar şi un hectar de litieră într-o pădure de foioase din localitatea Şipotu, comuna Ponoarele.

Pentru stingerea acestor incendii şi împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, alături de echipajele de pompieri militari mehedinţeni au acţionat şi pompieri voluntari ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi cetăţeni.

”Reamintim cetăţenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi altor materiale combustibile se face în condiţii meteorologice fără vânt, numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă şi în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii”, a precizat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

De asemenea, arderea vegetaţiei uscate fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi (depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii etc.) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2500 lei.

Articolul precedentVIDEO Prefectul Cristinel Pavel îi dă replica lui Aladin Georgescu în privința fondurilor pentru DGASPC Mehedinți
Articolul următorZiarul ”Românul”, fondat de C.A. Rosetti, expus la Biblioteca Județeană