Drumarii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru iarnă. Secția Drumuri Naționale Drobeta Turnu Severin are în administrare 324 km de drumuri naționale în județul Mehedinți.

Pentru perioada de iarnă, Secția Drumuri Naționale Drobeta Turnu Severin are în teritoriu organizate 6 baze de deszăpezire (Turnu Severin, Balota, Broșteni, Strehaia, Vânju Mare, Devesel) și 3 puncte de sprijin (Gura Văii, Pod Jiu, Gruia), acestea urmând a fi coordinate de Comandamentul Operațional de Iarnă constituit la nivelul SDN Turnu Severin. Aceste subunități sunt amplasate în zona drumurilor naționale, astfel încât să se poată intervene efficient în orice sector de drum ce necesită o intervenție rapidă pentru combaterea lunecușului și deszăpezire.

Punerea în ordine a tuturor unităților va fi încheiată la data de 1 noiembrie a.c., susțin reprezentanții SDN Turnu Severin.

În prezent, sunt în curs de desfășurare activitățile de revizuire și reparare a autoutilajelor, a spațiilor de cazare, a spațiilor de depozitare, inclusiv a depozitelor de material antiderapant. De asemenea, sunt în plină desfășurare lucrările de punere în ordine a drumurilor pentru sezonul rece. Se fac reparații asfaltice-plombări  gropi pe 11.800 mp, lucrări de înlăturare a obstacolelor ce ar putea produce înzăpezirea drumurilor.

În privința stocurilor de material antiderapant, până la această oră sunt 1.936 tone de sare în magazie dintr-un necesar de 6.886 tone. Pentru activitatea de deszăpezire și combatere a lunecușului vor fi asigurate 57 de autoutilaje.

“În prezent, deținem în stoc 10.890 ml panouri parazăpezi ce vor fi amplasați în zonele expuse viscolului, după terminarea lucrărilor agricole și obținerea acordului proprietarilor de teren din zona drumului național”, spune Alin Mladen, șeful Secției Drumuri Naționale Turnu Severin.

 

Articolul precedentDezbatere între candidații USR la alegerile europarlamentare
Articolul următorDeputatul PNL Virgil Popescu despre legea offshore: “Pentru PNL predictibilitatea și stabilitatea nu este negociabilă”