PREGĂTIRI INTENSE PENTRU ZILELE SEVERINULUI. AR PUTEA FI ULTIMUL AN CÂND SE FAC LÂNGĂ CIMITIR

„Zilele Severinului”! Aceasta este sărbătoarea nelipsită an de an în municipiul de la Dunăre și pentru care se scot mulți bani de la bugetul local. Pregătirile pentru evenimentele deosebite dedicate Sărbătorii de „Zilele Severinului”, programate pentru perioada 3 – 5 mai, au intrat în linie dreptă.

În aceste zile se fac ultimele retușuri, iar factorii de decizie implicați discută ultimele detalii ale programului ce va trebui definitivat imediat după data de 1 aprilie. Primarul Marius Screciu a convocat astăzi o ședință cu toți factorii responsabili, de la care a cerut detalii concrete și amănunte despre cum se va contura programul de activități. Severinenii vor avea parte și în acest an de spectacole de muzică ușoară și populară, cu arțiști consacrați, expoziții de artă și fotografie, lansări de carte și manifestări culturale pline de farmec.

Primarul Marius Screciu promite că anul acesta ar putea fi ultimul în care spectacolele se vor ține lângă cimitir, mai exact pe Strada I. C.Brătianu, urmând ca de anul viitor să se găsească o altă locație. De aproape patru ani, din lipsa unui spațiu adecvat, municipalitatea închide, în cele trei zile de manifestări, o stradă principală din municipiu, iar acolo amenajează scena de muzică populară, precum și corturi în care se servesc diverse preparate la grătar, dar și tradiționalii mici și nelipsita bere. Oamenii care locuiesc în zonă au făcut nenumărate reclamații, fiind deranjați de zgomot, dar mai ales de fum. Pe o latură a străzii „I. C. Brătianu”, aceasta se învecinează cu un cimitir, de aici luând naștere o serie întreagă de glume, de-a lungul timpului.

„Încercăm de anul viitor să mergem în altă locație. Am găsit deja o locație unde am putea să ținem Zilele Severinului, să vedem dacă  vom reuși să o punem la punct pentru că este o investiție destul de mare, dar trebuie făcută. Trebuie să ieșim din zona aceasta de la cimitir, pentru că, pe bună dreptate, am avut destule reclamații și trebuie să găsim o soluție”, a precizat primarul Marius Screciu.

Așadar, vor fi din nou trei zile de distracție de neuitat, printre care se vor organiza și evenimente culturale de excepție, în așa fel încât severinenii să petreacă sărbătoarea orașului lor așa cum au făcut-o de fiecare dată.

Articolul precedentPompierii mehedințeni au intervenit la aproape 60 de incendii în acest weekend
Articolul următorTudor Gheorghe a susținut un concert de excepție la Palatul Culturii “Teodor Costescu”