Pompierii mehedinţeni au intervenit la acest sfârșit de săptămână pentru stingerea a 31 de incendii, patru dintre acestea izbucnite la locuinţe şi anexe gospodăreşti, iar 27 la vegetaţie uscată, unul producând arsuri serioase unei persoane care a necesitat ajutor medical, fiind transportată la spital de paramedicii Smurd.

Profitând de vremea frumoasă, tot mai mulţi cetăţeni au ales să-şi igienizeze terenurile, însă fără luarea măsurilor de lucru cu focul, flăcările scăpând de sub control. Acestea au produs pagube materiale însemnate, afectând locuinţe, anexe gospodăreşti, un depozit de furaje, o cultură de viţă-de-vie, dar şi starea de sănătate a unui bărbat în vârstă de 54 de ani, care a suferit arsuri de gradele 2 şi 3, pe circa 40 la sută  din suprafaţa corpului, într-un incendiu produs în localitatea Magheru, comuna Brezniţa Ocol.

Pompierii au fost angrenaţi în stingerea a două incendii de amploare care au avut loc în localităţile Borogea – comuna Husnicioara şi Drăgheşti – comuna Isverna. Primul, izbucnit la vegetaţia uscată, s-a extins la două case de locuit, cuprinzând şi acoperişul a trei anexe gospodăreşti, cel de al doilea s-a manifestat la două adăposturi de animale cuprinzând şi un atelaj.

Un efort susţinut au depus pompierii mehedinţeni şi pentru stingerea a 27 de incendii de vegetaţie uscată, care au cuprins peste 100 de hectare, unele dintre acestea manifestându-se în zone greu accesibile, unde militarii au acţionat cu saci stingători şi unelte genistice.

Articolul precedentMUZEUL DE ARTĂ DIN SEVERIN VA FI RESTAURAT DE UN CONSORȚIU ITALIAN
Articolul următorPREGĂTIRI INTENSE PENTRU ZILELE SEVERINULUI. AR PUTEA FI ULTIMUL AN CÂND SE FAC LÂNGĂ CIMITIR