PREOT MEHEDINȚEAN, MORT ÎN ACCIDENT RUTIER ÎN CROAȚIA

Credincioșii din satul Jidoștița, ce aparține comunei mehedințene Breznița-Ocol, au avut parte de o veste cumplită în acestă dimineață. Părintele Dumitru Armanca, cel care slujea la biserica din localitate, a pierit într-un cumplit accident, pe o autostradă din Croația. În mașină se mai aflau mama și fiul, care sunt în stare gravă.

Este o durere fără margini printre credincioșii din satul mehedințean Jidoștița. Preotul cu care se întâlneau în fiecare duminică la slujbă, dar și zilnic, atunci când aveau nevoie de un sfat sau de o confesiune, de alinare sau de liniște, a murit în acestă dimineață. Părintele Dumitru Armanca a pierit într-un cumplit accident de circulație, pe o autostradă din Croația. Plecase spre Italia, să își viziteze fratele. În mașină, alături de el, se mai aflau mama și fiul, femeia fiind în stare foarte gravă. Părintele Armanca era foarte iubit de enoriași și neobosit în a-i sluji, mai ales că a reușit să ridice o biserică în sat. Colegii săi de la Episcopia Severinului și Strehaiei sunt șocați de cumplita veste.

Era cunoscut atât de noi, cât și de enoriașii pe care îi păstorea, ca un preot de o înaltă ținută morală și intelectuală, care a făcut foarte multe pentru parohia unde slujea, apucându-se să ridice, în vremuri destul de vitrege, o biserică mare, una dintre cele mai mari construite de noi, după înființarea Episcopiei, biserică de care avea grijă pentru ca lucrările să fie duse la bun sfârșit. Credincioșii îl regretă și nouă ne pare rău că nu mai poate sluji în fiecare duminică la altarul bisericii din Parohia Jidoștița. Dumnezeu să îl odihnească și sperăm că familia va avea puterea necesară să treacă cu bine peste această drama”, a declarat preotul COSMIN NECȘOIU, purtătorul de cuvânt Episcopia Severinului și Strehaiei.

Presa croată relatează tragedia preotului mehedințean în publicația HRVATSKA DANAS, unde este publicată și fotografia accidentului de pe autostradă. Preotul s-a trezit cu ceva în față și a frânat brusc, moment în care din spate a fost lovit de o altă mașină și strivit de microbuz. În microbuzul cu care a intrat în coliziune, înmatriculat în Italia, se aflau 5 cetățeni sârbi. Unul dintre aceștia a fost rănit grav, iar ceilalți patru, ușor.  Fiul preotului, aflat pe bancheta din spate, a scăpat cu răni ușoare, dar mama este în stare foarte gravă. Cei doi răniți români au fost transportați la Spitalul Județean General din Vinkovci.

Pagina de Facebook a regretatului părinte Dumitru Armanca este plină de sute de mesaje de condoleanțe. Un val de durere parcă s-a revărsat aici, iar oamenii spun că le e greu să înțeleagă de ce Dumnezeu l-a luat atât repede la El.

Articolul precedentAJUTOR FINANCIAR PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN, DIN PARTEA PRIMĂRIEI SEVERIN
Articolul următorFilm la Palatul Culturii „Teodor Costescu”: Războiul rece