AJUTOR FINANCIAR PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN, DIN PARTEA PRIMĂRIEI SEVERIN

Un important sprijin financiar pentru cel mai mare spital din Mehedinți, Spitalul Județean de Urgență, vine din partea Primăriei Drobeta Turnu Severin. Municipalitatea oferă suma de 130.000 de lei Secției Cardiologie. Este primul an de ajutorare financiară, deoarece proiectul inițiat de municipalitate se întinde pe patru ani. Cu acești bani se va achiziționa aparatură medical și de supraveghere a saloanelor, performantă.

Municipalitatea din Severin vrea să ajute financiar Spitalul Județean, în baza unui proiect gândit pe patru ani. Primarul din Severin, Marius Screciu. A precizat că în primul an Spitalul va primi suma de 130.000 de lei oferindu-se suma de 130.000 de lei pentru dotarea Secției de Cardiologie, dar și a Secției de Oncologie.  Anual, Primăria Severin va aloca bani, în funcție de bugetul disponibil pentru achizițonarea de echipamente medicale.

„Am demarat un program de sprijin financiar pentru Spitalul Județean, un program gândit pe o perioadă de patru ani. În fiecare an vom da Spitalului Județean o sumă de bani pentru achiziționarea de aparatură modernă. Anul acesta ajutăm Secția Cardiologie și Secția Oncologie. Chiar dacă Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean, cei mai mulți pacienți vin din Severin, iar noi vrem să venim în sprijinul lor. Sper ca anul viitor să avem mai mulți bani. Anul acesta vom ajuta cu suma de 130.000 de lei”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Avem nevoie și vom achiziționa aparatură pentru pacienții care ajung la Secția Cardiologie în stare gravă. Vorbim aici de o stație central de monitorizare pe care noi vedem în timp real starea pacienților din toate saloanele, pentru a nu mai fi nevoiți să facem drumuri repetate între aceste saloane, un aspirator mobil pentru secreții, un cărucior de resuscitare, un analizor automat de gaze și electroliți și mai multe noptiere dotate corespunzător pentru saloane”, a precizat medicul Roxana Balaci de la Secția Cardiologie a Spitalului Județean din Severin.

„Sprijinul Primăriei este unul important, mai ales pentru pacienții cardiaci, care sunt din ce în ce mai mulți”, a precizat și managerul Spitalului Județean de Urgență din Severin, dr. Victor Maliborschi.

Spitalul Județean se află în subordinea Consiliului Județean Mehedinți, iar ultima achiziție de echipamente, realizată la finele anului trecut, a fost de 900.000 de lei. Instituția medicală este beneficiarul mai multor proiecte europene, dar acestea așteaptă să fie implementate.

Articolul precedentUnde s-a ascuns un tânăr când poliția i-a făcut semn să oprească
Articolul următorPREOT MEHEDINȚEAN, MORT ÎN ACCIDENT RUTIER ÎN CROAȚIA