PREȘEDINTE PSD MEHEDINȚI: „MOȚIUNEA N-ARE NICIO ȘANSĂ!”

Moțiunea de cenzură promisă de opoziție de apropie de punctul culminant. Din Mehedinți doar 2, dintre cei 6 parlamentari, vor vota pentru. Liderul PSD Mehedinți, Aladin Georgescu este convins că moțiunea nu are nicio șansă.

Ce se va întâmpla cu moțiunea? Trece sau nu? Calculele opoziției arată că Guvernul Dăncilă va pica fără probleme, în timp ce PSD este convins că va rezista la guvernare. Într-o declarație publică, președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, a precizat că celor 3 parlamentari mehedințeni ai PSD li se alătură și senatorul Ionuț Sibinescu, cel care s-a afiliat PSD, după ieșirea ALDE de la guvernare.

Moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență” a fost depusă pe 1 octombrie, după ce a adunat 237 de semnături. Pe lângă PNL, USR, PMP, PRO ROMÂNIA, ALDE și o parte din grupul minorităților, moțiunea a fost semnată și de patru parlamentari PSD.

4 contra 2

Din cei 6 parlamentari de Mehedinți, adică 2 senatori și 4 deputați, doar 2 deputați vor vota pentru adoptarea moțiunii și vorbim aici de Virgil Popescu de la PNL și Alexandru Bălănescu de la PRO ROMÂNIA. Chiar dacă l-au pierdut pe deputatul Bălănescu, social-democrații mehedințeni au recuperat, prin racolarea senatorului ALDE Ionuț Sibinescu. În aceste condiții, împotriva moțiunii de cenzură vor vota senatorii Liviu Mazilu și Ionuț Sibinescu, precum și deputații Vlad Bontea și Alina Teiș.

În tabăra PNL, însă, optimismul este la cote ridicate, aceștia spunând că speranțele PSD sunt deșarte. „În dispreț total față de lege și de orice cutumă parlamentară, birourile permanente, reunite astăzi la 10:30, au hotărât ca moțiunea să fie citită astăzi, iar votul să fie dat sâmbătă, într-o zi nelucrătoare. E o speranță de pomană a pesediștilor și a celor care îi susțin că sâmbătă parlamentarii semnatari ai moțiunii nu ar fi prezenți. O să fim toți și o să-i picăm chiar dacă va fi votul sâmbătă sau duminică sau oricând va fi el”, a declarat deputatul PNL Virgil Daniel Popescu, președinte PNL Mehedinți.

De cealaltă parte, președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, se arată convins de un eșec al moțiunii de cenzură: „Opoziția face un joc politic pentru a ieși cât mai mult în evidență, depunând această moțiune de cenzură care, din punctul meu de vedere, nu are absolut nicio șansă să fie votată. Opoziția are incapacitatea de a coagula o majoritate care să depună o moțiune”.

Pentru ca Guvernul Dăncilă să cadă la testul moțiunii de cenzură este nevoie de votul a minim 233 de parlamentari, dar și de asigurarea cvorumului de ședință. În acest sens, PSD își va aduce parlamentarii în sală, dar aceștia nu vot participa la vot.

Articolul precedentCapăt de furcă de tors din sticlă din epoca romană, expus la Muzeul Regiunii Porților de Fier
Articolul următorAparatură performantă la Spitalul CFR din Turnu Severin