Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu spune că România riscă să plătească amenzi mari dacă CE va declanșa procedura de infringement, așa cum a anunțat, din cauza că Guvernul României a plafonat prețul gazelor.

”Cu un tupeu ieșit din comun, fără să țină cont de nimic, cei de la PSD&ALDE continuă să mintă și să se victimizeze în mod inutil! Nu au demnitatea să recunoască că au greșit grav și să renunțe la OUG 114. Așa cum am avertizat, una din temerile mele a devenit realitate: Comisia Europeană a anunțat astăzi că urmează să declanșeze procedura de infringement împotriva României din cauza deciziei de a plafona prețul gazelor pentru următorii 3 ani, pentru că încalcă prevederile Tratatului Uniunii Europene, principiile de funcționare ale pieței unice europene! Avertismentul este foarte serios! Oficialii europeni o spun răspicat: plafonarea prețului gazelor nu susține obiectivul declarat, respectiv cel de a-i proteja pe consumatorii vulnerabili”, a declarat Virgil Popescu.

Deputatul liberal atrage atenția, din nou, că din această cauză vor avea de suferit inclusiv românii:

”Ci din contră, toți ne vom trezi că vom plăti facturi mai mari la energie, dar și la alte produse ale companiilor care vor fi nevoie să crească costurile pentru a acoperi faptul că li s-a majorat prețul la gaze! Guvernul PSD&ALDE are la dispoziție două luni să corecteze această eroare gravă, altfel se va declanșa procedura de infringement, iar pentru asta vor plăti toți românii! Guvernul trebuie să abroge OUG 114! Cât mai repede”.

 

 

 

Articolul precedentO echipă pirotehnică a asanat un element de muniţie rămas neexplodat la Cozia
Articolul următorRĂZBOIUL DINTRE PRIMARUL ORȘOVEI ȘI MANAGERUL SPITALULUI MUNICIPAL ATINGE PARANOIA