RĂZBOIUL DINTRE PRIMARUL ORȘOVEI ȘI MANAGERUL SPITALULUI MUNICIPAL ATINGE PARANOIA

Afișul din campania electorală e cât se poate de sugestiv pentru ceea ce face azi primarul Stoica la Orșova

De două ori la rând a fost demis din funcție și tot de atâtea ori a revenit pe funcție, ca urmare a suspendării de către instanță a ordinului de încetare a mandatului! Este vorba de managerul Spitalului Municipal din Orșova, Adrian Cican. Doar că primarul Orșovei, Marius Stoica (PSD) este consecvent în a crea debandadă totală în unitatea sanitară. Pentru a treia oară consecutiv, Marius Stoica a dat dispoziție pentru eliberarea din funcție a managerului Spitalului Municipal, riscând consecințe penale. De această dată îi reproșează managerului că nu are studiile necesare ocupării postului.

Pe zi ce trece, nebunia devine la Orșova din ce în ce mai cronică. Primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, nu mai ține cont de nimic în tentativa sa bolnavă de a scăpa de managerul Spitalului Municipal. De două ori la rând l-a demis din funcție din varii motive, cele mai multe fanteziste și tot de atâtea ori Adrian Cican s-a reîntors pe post, după ce Tribunalul Mehedinți a pronunțat hotărâri clare în favoarea sa, adică a suspendat efectele dispozițiilor emise de primarul PSD.

Cel de-al treilea episod cu accente de paranoia din această telenovelă de prost gust s-a consumat chiar în ziua de 8 martie. Managerul Adrian Cican a revenit la conducerea spitalului, dar nu a stat în această funcție decât cel mult câteva minute. Astfel, prin dispoziția nr. 76/08 martie 2019, Adrian Cican își reia activitatea. Doar că nebunia vine odată cu dispoziția nr. 77/08 martie 2019, prin care contractul de management al domnului Adrian Cican încetează subit. Motivele sunt cel puțin ciudate: Adrian Cican nu are studiile necesare pentru a ocupa postul de manager. În realitate, managerul dispune de toate studiile necesare. Deține studii economice și administrative și un master în managementul instituțiilor sanitare, dar acestea nu îl mulțumesc pe primar, același primar care l-a numit în funcție în anul 2017 pe baza studiilor pe care azi le contestă subit.

Între timp, în spitalul care începuse să se dezvolte este haos general: Medicii fug din spital, se desființează secții ce se înființaseră cu mare greutate, iar tensiunea printre cadrele medicale e din ce în ce mai mare. Nici aparatul de specialitate al primarului nu mai susține această paranoia, refuzând să contrasemneze dispozițiile șocante. Pe ultima astfel de dispoziție, nr. 77, se pot vedea obiecțiuni în dreptul secretarului municipiului, secretar care a refuzat să semneze grozăvia. „Nu s-au făcut verificări la instituția emitentă a actului de studii” – scrie, în locul secretarului, o funcționară din aparatul juridic al Primăriei Orșova. Managerul Adrian Cican spune că a formulat deja plângere penală împotriva primarului Orșovei.

Articolul precedentPreședintele PNL Mehedinți: Toți ne vom trezi că vom plăti facturi mai mari la energie
Articolul următorPeste 30 de incendii de vegetație uscată în Mehedinți la acest sfârșit de săptămână