PRIMĂRIA SEVERIN DĂ IAMA ÎN ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI, CU EXPERȚI CONTABILI AUTORIZAȚI

Municipalitatea pare să se fi săturat de reclamațiile venite pe bandă rulantă de la severineni, cu privire la fraudele de la asociațiile de proprietari. Tot mai multe astfel de asociații înregistrează lipsuri în gestiune, iar președinții de asociație au reușit să subtilizeze sume mari de bani. În replica, Primăria Severin va angaja o armată de experți contabili.

Sătui de reclamațiile care vin, din ce în ce mai multe, privind neregulile în administrarea asociațiilor de proprietari din municipiu, dar și de greutatea cu care își recuperează debitele la energia termică furnizată în sistem centralizat, Primăria Severin a decis să se înarmeze cu experți contabili și să contraatace dur. Consilierii locali au votat un proiect de hotărâre pentru aprobarea încheierii unui perteneriat cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Mehedinți, în așa fel încât să poată lua la puricat asociațiile cu expertize financiar – contabile ca la carte. Asta cu atât mai mult cu cât, din dorința de a scăpa de consecințele fraudelor, administratorii asociațiilor de proprietari cer expertize contabile pe care le decontează apoi din banii oamenilor.

De fapt, toate fraudele comise și, de cele mai multe ori dovedite, în ultimii ani, la asociațiile de proprietari din Drobeta Turnu Severin sunt tergiversate în instanțe, din cauza unor artificii subtile la care recurg învinuiții, mai exact la solicitarea de expertize contabile repetate și contra-expertize contabile. Odată înarmați cu experți contabili, cei de la Primărie vor ataca frontal asociațiile de proprietari cu nereguli.

„O să avem foarte multe controale anul acesta, o să începem cu acele asociații unde oamenii au făcut reclamații. În funcție de ce va ieși, vom adduce la cunoștința proprietarilor, iar acolo unde e cazul, vom apela la organele abilitate. Vom controla toate asociațiile de proprietari din municipiu”, a precizat primarul Marius Screciu.

Dotată cu această adevărată gardă de experți contabili autorizați, municipalitatea va putea să resolve mult mai rapid situațiile cu iz penal de la mai multe asociații de proprietari și să determine dimensiunea reală a fenomenului extrem de nociv proliferat în ultimii ani.

Articolul precedent21 de incendii stinse de pompierii mehedinţeni în weekend
Articolul următorFINANȚARE PENTRU SPITALUL DIN STREHAIA