FINANȚARE PENTRU SPITALUL DIN STREHAIA

Autoritățile locale din orașul Strehaia au semnat contractul de finanțare, prin care se asigură redeschiderea spitalului din oraș. Banii necesari investiției sunt asigurați de Ministerul Dezvoltării. Lucările se vor derula pe parcursul unui an jumătate.

S-a semnat contractul de finanțare care asigură redeschiderea Spitalului din Strehaia. Investiția, în valoare de 14 milioane de lei, privind reabilitarea și modernizarea unității sanitare, este suportată de Ministerul Dezvoltării, în cadrul programului de dezvoltare locală PNDL II.

Proiectul de modernizare al spitalului s-a aflat pe lista de rezervă a Guvernului, însă după ce Consiliul Județean Mehedinți a trecut mai multe proiecte de investiție, de pe PNDL 2, pe Programul Operațional Regional, visul comunității strehăiene a prins contur.

Pentru această investiție deosebit de importantă, Ministerul Sănătătii aprobase deja, funcționarea unei unități de spitalizare de zi cu 20 de pături pentru mai multe specializări. Este vorba despre secțiile: chirurgie, pediatrie, ginecologie și interne. Spitalul din Strehaia va avea laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală, unitate de sterilizare.

Lucrările de reabilitatre și medernizare vor fi executate pe parcursului unui an jumătate. Spitalul din Strehaia a fost închis în urmă cu 8 ani, în aprilie 2011, după aproape 130 de ani de activitate, în în timpul guvernării PDL.

Articolul precedentPRIMĂRIA SEVERIN DĂ IAMA ÎN ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI, CU EXPERȚI CONTABILI AUTORIZAȚI
Articolul următorALDE ASCUNDE EFECTELE TOXICE ALE ORDONANȚEI 114