PRIMARII PSD DIN MEHEDINȚI, NERVOȘI PE ÎMPĂRȚEALA GUVERNULUI

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe moțiunea ce a doborât Guvernul Dăncilă, că primarii PSD din Mehedinți s-au și bosumflat. Ultima împărțeală guvernamentală a banilor destinați primăriilor din țară pare să-i fi enervat la culme pe primarul din Bîcleș și pe cel din Șimian. Unul din ei și-a postat nervii pe Facebook, iar celălalt l-a distribuit.

Guvernul cu atribuțiuni reduse, condus de Viorica Dăncilă, a împărțit luni banii alocați la rectificarea bugetară administrațiilor locale din România. La capitolul consilii județene, Mehedințiul este pe locul 4, ca valoare a alocărilor bugetare, cu 5 milioane de lei.

Împărțirea banilor pe consilii județene favorizează Mehedințiul:

  1. Tulcea – 9,5 milioane de lei (PSD)
  2. Prahova – 7,2 milioane (PSD)
  3. Giurgiu – 5,3 milioane (PSD)
  4. Mehedinți – 5 milioane (PSD)
  5. Maramureș – 4 milioane (PSD)

Deși avem un județ în topul alocațiilor bugetare, la nivelul municipiilor, orașelor și comunelor mehedințene, situația nu este roz peste tot. Municipiul reședință de județ, Drobeta Turnu Severin, primește cei mai mulți bani, puțin peste 10 milioane de lei, în timp ce suma cea mai mai mică ajunge la comuna Bîcleș, 36.000 de lei. Este și motivul pentru care primarul PSD din Bîcleș a luat foc și a decis să îi bată obrazul, public, pe ditamai rețeaua de socializare Facebook, președintelui PSD Mehedinți Aladin Georgescu. De altfel, Lucian Coandă deschide galeria nervoșilor și nemulțumiților ce parcă abia așteaptă instalarea noului Guvern pentru a sări în altă barcă politică.

„Multumesc Guvernului PSD si domnului președinte Aladin Georgescu pentru respectul care il arata fata de cetățenii comunei Bacles. Apropo, puteti sa luati si suma repartizată, oricum e o jignire la adresa cetățenilor comunei”, scrie primarul Lucian Coandă pe contul său de socializare.

Și nu e singurul…

La scurt timp după revolta transmisă pe rețeaua de socializare de către primarul comunei Bîcleș, un alt primar PSD s-a grăbit să îl susțină. Primarul Șimianului, Constantin Trușcă, a distribuit postarea colegului său din Bîcleș și chiar a comentat în replică la un alt comentator care îi admonesta pe cei doi edili șefi că nu e momentul să se certe.

Iar ajungeți să vă certați…” – le spune un cetățean celor doi primari.

 „Atunci când îți exprimi nemulțumirea, într-un mod civilizat, nu înseamnă că te cerți!!!!”, comentează primarul Constantin Trușcă.

Aceste prime semne de nervozitate, revărsate pe rețelele de socializare de către primarii PSD din Mehedinți sunt doar primele semen ale unei posibile reorientări politice, dar și semințe ale discordiei semănate în vremuri ce se anunță tulburi la PSD.

Articolul precedentSlujbă de sfințire la sediul Asociației Nevăzătorilor din Drobeta Turnu Severin
Articolul următorVeste bună pentru severineni. Deputatul PNL Virgil Popescu: Am obținut 25.000 de tone păcură pentru încălzirea Severinului