PRIMARUL PSD AL MUNICIPIULUI ORȘOVA, TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU DELAPIDARE

Primarul municipiului Orșova (PSD), Marius Stoica, a fost trimis în judecată într-un dosar penal pentru comiterea mai multor infracțiuni, precum delapidare, fals intelectual și uz de fals. Dacă va fi găsit vinovat edilul-șef al Orșovei, riscă până la 7 ani de închisoare.

Avalanșa de dosare penale de pe capul primarului Orșovei scoate la lumină prima certitudine. Din acest moment primarului Marius Stoica i se poate spune fără probleme penal și nu este decât începutul! Pe rolul Judecătoriei Orșova, Secția Penală a fost înregistrat dosarul cu numărul 573/274/2019, ce are ca obiect delapidarea, prevăzută de articolul 295 CP, falsul intelectual, prevăzut de articolul 321 CP și uzul de fals, prevăzut de articolul 323 CP. În dosar, Marius Stoica apare în calitate de inculpate, parte vătămată fiind UAT Orșova. Vorbim, așadar, de un cumul de infracțiuni grave, pentru care pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.

Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, se arată la articolul 295 din Noul Cod Penal.

Asociat acestei cauze de o gravitate maximă, pe rolul Judecătoriei Orșova se mai află un dosar ce are ca obiect „măsuri și excepții dispuse de judecătiorul de camera preliminară”. Deși nimeni nu a vorbit concret despre acest dosar penal, abia încheiat cu trimiterea în judecată, ar putea fi vorba de un dosar în care primarul a folosit delegaţii de deplasare fictive În urmă cu aproape un an, în în presă şi în mediul online au apărut două delegaţii de deplasare la Iaşi, ale primarului Marius Stoica, în două perioade diferite de timp care nu ar coincide cu realitatea. De aici şi suspiciunea că aceste delegaţii au fost de fapt întocmite fictive. Stoica şi-a decontat aceste deplasări şi a încasat nişte bani pe combustibil.

Marius Stoica este unul dintre cei mai controversați primari ai Orșovei, el reușind o performanță în materie penală greu de egalat, aceea de a colecționa, doar până acum, câteva zeci de plângeri penale. Doar că această cauză este prima care ajunge și în instanță.

Articolul precedentȘapte cetățeni străini, depistați la muncă ilegală în Drobeta-Turnu Severin
Articolul următorVIDEO Bărbat reținut 24 de ore pentru amenințare. Printre cei amenințați se numără și primarul comunei