PRIMARUL ORȘOVEI COMPROMITE UN PROIECT EUROPEAN DE PESTE UN MILION DE EURO

Odată cu demiterea intempestivă și inexplicabilă a managerului Spitalului Municipal Orșova, a fost pus în pericol de a fi compromis un proiect european de peste un milion de euro. Proiectul trebuia semnat de managerul spitalului, iar neîndeplinirea acestei formalități poate duce la pierdere fondurilor europene. Acest lucru nu pare să îi intereseze pe aleșii locali ai Orșovei.

La Spitalul Municipal din Orșova se lucrează de mai bine de un an la un proiect European de anvergură. Acesta a fost aprobat la finanățare, însă nu s-a semnat încă contractual de finanțăare. Recenta demitere intepestivă a managerului Spitalului Municipal, Adrian Cican ar putea adduce prejudicii grave întregului proiect, deoarece actele trebuie semnate de managerul de proiect, manager care acum nu mai poate semna. Mai mult, este compromisă și component de proiect a partenerului sârb. În acest proiect, atât Spitalul Municipal Orșova cât și Centrul de Sănătate din Kladovo urmau să fie dotate cu aparatură medicală și de telemedicină de cel mai înalt nivel tehnologic. Dar aceste amănunte sunt mai puțin interesante pentru primarul Marius Stoica.

„Nu poate să semneze altcineva contractual de finanțare pentru acel proiect transfrontalier decât managerul de proiect, adică eu. Sper ca să se poată îndrepta lucrurile, dacă nu, există riscul ca prin acestă semnătură a primarului, gestul lui să dea peste cap acel proiect de 1,1 milioane euro, să dea peste cap inclusive proiectul următor, care trebuie semnat în februarie. Sperăm să nu se întâmple asta, că până la urmă vor avea de suferit atât cetățenii orșovei, cât și Spitalul Municipal Orșova”, a explicat managerul demis al Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Proiectul transfrontalier România – Serbia, între Spitalul Municipal Orșova și Centrul de Sănătate din Kladovo, privind depistarea și tratarea cancerului de col uterin, mamar și digestiv, a fost aprobat și propus spre finanțare. În opt luni acest proiect de suflet al echipei manageriale a Spitalului Municipal Orșova prinde contur și din luna ianuarie, după semnarea contractului, se va trece la implementarea lui.

Articolul precedentDEMITERE CU IZ DE EXECUȚIE LA SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA
Articolul următorCAMPANIE DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN LOCUINȚE