A devenit deja tradiție ca în fiecare an la praznicul Botezului Domnului, preoţii şi credincioşii din municipiul Drobeta-Turnu Severin să meargă în procesiune solemnă spre portul dunărean, acolo unde a avut loc slujba de sfințire a Aghiasmei Mari.

După încheierea Sfintei Liturghii, în jurul orei 11.30, grupurile de preoți și credincioși au plecat în mod organizat de la bisericile din oraș către port. 

Procesiunea a trecut mai întâi pe la Catedrala Episcopală, de unde s-au  adăugat alte câteva sute de suflete, alături de soborul de slujitori, în frunte cu Preasfințitul Părinte Nicodim, care a slujit Sfânta Liturghie la Catedrală, începând cu ora 9.00.

Odată ajunși în port, credincioșii au luat parte la slujba sfinţirii Aghiasmei Mari, ce a fost săvârşită, începând cu orele 12:00, de Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim, într-un loc special amenajat. 

Cu acest prilej au fost sfințite și apele fluviului, iar un severinean îndrăzneț s-a aruncat pentru a recupera crucea florală din Dunăre.

Alături de Episcopia Severinului și Strehaiei, la buna desfășurare a acestui eveniment solemn și-au adus contribuția și autoritățile locale, prin Căpitănia Portului Drobeta-Turnu Severin și Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți.

Articolul precedentO tânără din Alaska își caută părinții din Mehedinți care au abandonat-o într-un orfelinat
Articolul următorConflict spontan într-un cafe-bar din Turnu Severin. Protagoniștii amendați de poliție