PROIECTIL DESCOPERIT PE SERPENTINA ROȘIORI

Un proiectil din timpul celui de-al doilea Război Mondial, cu o greutate de peste 100 de kilograme a fost descoperită astăzi pe Serpentina Roșiori, din Drobeta Turnu Severin, de o echipă de muncitori care săpau un șanț. Zona a fost imediat izolată de jandarmi, iar specialiștii pirotehniști de la ISU Drobeta au ridicat bomba și au transportat-o la poligon, pentru a fi detonată.

Urmele celei de-a doua mari conflagrații modiale continuă să fie descoperite în multe zone ale municipiului nostru. Obuzele grele care zac îngropate, ies la iveală cu ocazia diferitelor lucrări de construcții sau reabilitare a infrastructurii stradale. Este și cazul unui proiectil de peste 100 de kilograme scos la suprafață de cupa unui excavator care săpa un șanț pe Serpentina Roșiori. Muncitorii au oprit imediat lucrul și au anunțat poliția. În foarte scurt timp, Jandarmeria a izolat zona, iar pirotehniștii au ridicat proiectilul care a fost transportat în poligonul de la Jidoștița, pentru a fi detonat controlat.

Astfel de proiectile sunt descoperite frecvent în zonele în care au avut loc confruntări armate sau care în timpul războiului au fost bombardate. Din nefericire, există și inconștienți care nu realizează pericolul și încearcă să ducă asfel de obiecte la centrele de colectare a fierului vechi. Un astfel de obuz are circa 50 de kilograme de eplozibil active în interior.

Articolul precedentPRIMĂRIA SEVERIN SE IMPLICĂ ÎN „VIA TRANSILVANICA”
Articolul următorCum au împușcat comuniştii trei tineri din Mehedinţi care s-au împotrivit regimului