Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mehedinți precizează într-un comunicat de presă că nu a fost informată despre acțiunea de astăzi de preluare a fetiței de la Baia de Aramă și că nu a fost solicitată prezența unui reprezentant al instituției în cadrul acestei operațiuni.

DGASPC Mehedinți arată într-un comunicat de presă că fetița de 8 ani de la Baia de Aramă a fost adoptată printr-o decizie a Curții de Apel Craiova din 23 aprilie a.c. și ca urmare familia adoptatoare este singura care poate să exercite drepturile și obligațiile părintești:

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți nu a fost informată cu privire la preluarea minorei din data de 21.06.2019, nefiind solicitată prezența unui reprezentant al instituției în cadrul acestei operațiuni.
Arătăm că prin Decizia Curții de Apel Craiova din data de 23.04.2019 s-a încuviințat adopția la familia adoptatoare, aceștia devenind părinții minorei și singurii îndreptățiți să exercite drepturile și obligațiile părintești.
Dorim să subliniem că D.G.A.S.P.C. Mehedinți a acordat o atenție deosebită acestui caz, acționând în mod diligent, raportat la circumstanțele cauzei și a întreprins toate măsurile legale ce se impuneau, în vederea preluării minorei, luând în considerare atât interesele, cât și drepturile și libertățile tuturor părților implicate, în special interesul superior al copilului”.

Fetița de 8 ani s-a aflat în plasament la familia Şărămăt, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dar a fost dată spre adopţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, fiind înfiată de către o familie de români care trăieşte de mai mult timp în SUA.
Astăzi, a fost preluată cu forța din sânul familiei care a crescut-o până la această vârst, fiind preluată de familia care a adoptat-o

Articolul precedentIPJ Mehedinți face precizări despre cazul fetiței de la Baia de Aramă
Articolul următorPROTEST DE AMPLOARE ÎN SATUL DIN CARE SORINA A FOST LUATĂ CU FORȚA