Protest miercuri, 26 septembrie, la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin. Lider de sindicat: “Nu este posibil să muncim unul pentru patru!”

 

Angajaţii din penitenciare vor continua, în această săptămână, protestele, solicitând, între altele, plata orelor suplimentare, precum şi încetarea “împuternicirilor ilegale”. 

Membrii Sindicatului Danubius-Drobeta anunță că la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin protestul va avea loc miercuri, 26 septembrie, între orele 9,00 – 11,00, în fața instituției.

“Nu este posibil să muncim unul pentru patru! Nu e posibil să fim tratați ca sclavi moderni, iar drepturile noastre să nu ne fie achitate. Nicăieri în lumea modernă nu există principiul muncă fără plată. Să fim plătiți pentru ce muncim, să nu fim discriminați salarial și la pensionare, să avem condiții de lucru mai bune! Pe data de 26.09.2018, între orele 09.00 și 11.00, pentru aceste motive cadrele penitenciarului Drobeta Turnu-Severin participă la un protest legal, autorizat”, spune Mihai Bărbulescu,  președintele Sindicatului Danubius-Drobeta.

Așadar, sindicatele afiliate Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor continuă protestele în stradă solicitând:

  1. Condiții de lucru mai bune – ministrul Justiției a promis acum 1 an standarde privind condițiile de lucru in penitenciare și un plan multianual de investiții, dar nu s-a ținut de cuvânt. In schimb, bugetul pentru investiții a fost redus la jumătate.

2. Plata orelor suplimentare restante – in continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiției s-a angajat acum 9 luni la Penitenciarul Vaslui că acestea vor fi platite, nu s-a ținut de cuvânt.
3. Stoparea imputernicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior și incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depașirea limitei de 1 an permisă de lege. Chiar directorul general Marian Dobrica se află de mai bine de 2 luni in această situație.
4. Eliminarea discriminărilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizării și pentru personalul din sectorul de aparare ordine publică  și siguranță națională incepând cu octombrie 2018.
5. Aprobarea Statutului polițistului de penitenciare – cerem ministerului Justiției să includă și observațiile sindicatelor in proiectele transmise prin forțarea procedurii de avizare la Parlament.
6. Încetarea abuzului asupra pensionărilor – cerem eliminarea din legislație a scamatoriei legislative prin care, incepând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanță de urgență, pensiile angajaților din penitenciare, polițiștilor si militarilor.
7. Plata integrală a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justiției să aplice corect prevederea legală obținută in Parlament de către sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile.

Articolul precedentFestivalul „Oale și Sarmale” din Mehedinți, organizat din indemnizațiile consilierilor locali
Articolul următorProduse contrafăcute confiscate de polițiștii de frontieră mehedințeni