„Rabla Local” este programul prin care românii pot casa maşinile vechi, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind în schimb de la primăria de care aparţin suma de 3.000 lei.

Programul ar urma să înceapă în această săptămâna aceasta cu partea administrativă.

Primăriile pot depune cererile şi documentaţia aferentă în perioada 21-28 aprilie, iar ulterior Administraţia Fondului pentru Mediu va anunţa termenul de înscriere pentru solicitanţii persoane fizice şi a sumelor alocate.

Persoanele care au maşini vechi şi nu vor să-şi cumpere una nouă pot casa autovehiculele mai vechi de 15 ani, cu o normă de poluare cel mult euro 3.

Nu este însă obligatoriu ca autoturismul să fie şi funcţional, trebuie totuşi să conţină componentele esenţiale – motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, sau şasiu.

Condiția pentru a primi 3.000 de lei este ca în următorii trei ani să nu achiziţioneze o maşină cu normă de poluare sub Euro 5.

Din cei 3.000 de lei, autorităţile locale trebuie să acopere un procent de 20%, restul provenind din fonduri guvernamentale.

Bugetul alocat în acest an pentru programul Rabla Local este de 240 de milioane de lei, ceea ce acoperă sumele necesare scoaterii din circulaţie a 100.000 de maşini vechi.

Articolul precedentMigranți de origine marocană depistați în Drobeta Turnu Severin
Articolul următorVeste proastă pentru românii care folosesc Revolut. Șeful ANAF aruncă în aer mitul