Radio „Lumina”, postul de radio al Episcopiei Severinului și Strehaiei, împlinește joi, 23 aprilie, 15 ani de emisie.

Pe 23 aprilie 2005, de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă – Ocrotitorul Severinului, s-au auzit pentru prima dată în eter programele acestui post de radio al Bisericii pe frecvenţa 90,4 FM.

Prima emisie a fost transmisiunea în direct a Sfintei Liturghii arhiereşti de la Catedrala episcopală din Drobeta Tunu Severin, săvârşită de un sobor de arhierei.

Din data de 23 aprilie 2006, programele radioului pot fi ascultate şi pe internet.    

Radioul este unul din mijloacele moderne de misiune ale Bisericii şi alături de revistele eparhiale şi paginile de internet ale Episcopiei Severinului şi Strehaiei constituie elementele de prezentare a activităţilor bisericeşti, culturale şi sociale din Mehedinţi. Mai ales în această perioadă de criză medicală, Radio „Lumina” are o misiune şi mai importantă, aceea de a aduce slujbele şi speranţa în casele credincioşilor, care pentru o perioadă de timp nu mai pot merge la Biserică.

La Radio „Lumina” se transmit zilnic în direct sfintele slujbe (Utrenia, Sfânta Liturghie şi Vecernia), de la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin. Grila de programe cuprinde emisiuni cu caracter religios, cultural, social, muzical și informativ. Programele radioului încearcă să promoveze valorile moralei creştine şi să aducă de linişte în sufletele ascultătorilor.

Articolul precedentI-a încredințat autoturismul unei adolescente de 16 ani
Articolul următorFemeie de 30 de ani din Mehedinți decedată din cauza coronavirusului