Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, la Antena 3 CNN, că există posibilitatea să fie oprită circulaţia TIR-urilor pe anumite porţiuni de drumuri, mai ales că sunt mai multe drumuri unde accesul este restricţionat deja.  

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorii și a viscolului. 

„La Buzău, din discuţia pe care am avut-o cu prefectul nu este necesară decretarea unei stări de alertă la acest moment, sunt lucrurile în dinamică. 

Noi sperăm că în următoarele ore, lucrurile îşi vor reveni la normal”, a spus şeful DSU, Raed Arafat, sâmbătă, la Antena 3 CNN. 

„În cazul în care continuă viscolul, este posibil ca TIR-urile şi maşinile de tonaj mare să nu le mai lăsăm deloc să treacă pe aceste drumuri, să le oprim unde în grupuri, până se rezolvă problema, până sunt deszăpezite drumurile. 

Trebuie să se înţeleagă că în timpul viscolului este foarte greu să se deblocheze drumul, pentru că zăpada ajunge din nou pe drum”, a anunţat Arafat. 

Iarna s-a instalat în România. Mai multe drumuri naţionale şi porturi închise, zeci de maşini distruse 

Circulația rutieră a fost închisă, sâmbătă dimineața, pe mai multe drumuri naționale din Buzău și Vrancea, din cauza ninsorii viscolite. 

De asemenea, pe mai multe sectoare de drum, sunt restricții de tonaj. Porturile sunt închise din cauza vremii, iar pe autostrăzile A1, A2 și A3 ninge. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe următoarele drumuri naționale. 

Jandarmii dau la lopată pe E85, ca să scoată maşinile şi TIR-urile din zăpadă. Mai multe echipaje de jandarmi acționează sâmbătă pe DN 85, în Buzău, pentru a acorda sprijin tuturor celor care întâmpină dificultăți din cauza vremii nefavorabile. 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentCu drag despre România, județul Arad | Frumusețile secrete ale locului care ne duce spre Occident
Articolul următorAtenționare meteo de vreme severă, începând de astăzi