Jurnalistul Rareș Bogdan, candidatul numărul unu pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, a participat joi la Drobeta Turnu Severin la  ședința Colegiului Director Județean al PNL Mehedinți, dar a stat de vorbă și cu severinenii pe stradă despre problemele județului.

De altfel, ca jurnalist a prezentat în mai multe rânduri situația Severinului, atunci când locuitorii stăteau în frig din cauza că Guvernul nu alocase fonduri pentru încălzire.

„Eu am vorbit puțin de Severin din păcate, am vorbit doar în trei momente dificile când de fiecare dată toate televiziunile din București refuzau să vorbească despre un subiect care mie mi se părea ireal: încălzirea orașului Severin și, de asemenea, modalitatea prin care un județ extrem de important al României nu este conectat la rețeaua de gaze. Mi se părea ceva care face parte dintr-un alt secol și n-am crezut că voi ajunge să stau de vorbă și să mi se confirme acest lucru. Tot timpul am crezut că în statistici e o greșeală acest lucru”, a spus Rareș Bogdan.

Candidatul care deschide lista liberalilor la europarlamentare a fost plăcut surprins de modul cum l-au primit severinenii:

„Cunoscându-vă și stând de vorbă cu câțiva dintre dvs. Până acum am văzut două caracteristici la care eu țin foarte mult: toți cei cu care am vorbit mi-au spus iubinm România, suntem patrioți, ne-am uitat la dvs pentru că vorbeați de România. E un lucru foarte important pentru mine pentru că mi s-a părut că în ultimii ani unii s-au ferit să spună că iubesc România sau s-au ferit să așeze la loc de cinste drapelul național. De asemenea, în momentul în care am salutat câțiva părinți cu copilași care erau în pafrc sau oameni mai în vârstă care erau pe bănci mi-au spus un salut la care eu țin foarte mult și pe care mi l-au spus bunicii mei din fragedă pruncie. <<Doamne ajută, dragule! Mergi cu Dumnezeu!>>. Oamenii mi-au spus aici <<Doamne ajută, domnul Rareș!>>. E important pentru mine pentru că eu cred că nimic nu poți să faci în lumea asta fără ajutorul lui Dumnzeu și fără să-ți iubești țara. Sunt două caracteristici importante dacă vrei să contezi cu adevărat în lumea asta. Trebuie să ții de neam și de credință”.

Rareș Bogdan mai spune că PNL va scoate la alegerile europarlamentare cel mai bun scor al partidului din istoria sa postdecembristă.

„Mă bucur că am intrat în această aventură pentru că știu că vom merge la victorie. E prea multă lume necăjită în țara asta, e prea mult lume tristă. Sunt prea multe lucruri de făcut și prea mulți oameni slabi, care urăsc România, nepatrioți, prost pregătiți, care au ajuns să conducă țara. (…) Eu vă spun că putem câștiga și vreau să fiți dvs convinși de asta. Avem ultimele două sondaje de opinie, îmi este și frică să vă spun scorul, mai bine îl aflați din presă pentru că este unul mare, care arată că există un potențial uriaș ca Partidul Național Liberal să scoată cel mai mare scor din istoria sa postdecembristă. Dumneavostră aveți șansa să fiți într-o familie care va conduce România, care va da președintele României, care va câștiga alegerile locale. Abia aștept să vin aici la Severin, la alegerile locale pentru a susține candidații noștri, pentru a da noi 50 de primari și cred că lumea își va deschide mintea și sufletul și va înțelege că nu poate să rămână alături de niște indivizi care de doi ani și trei luni nu vorbesc decât de problemele lor penale. Eu am învățat că în democrație, hoții stau la pușcărie, nici în Parlament, nici în Guvern și că nu poți să abandonezi o țară, să discuți  de dimineața până seara doar de problemele pe care le are președintele unui partid și persoanele din conducerea partidului”.

 

Articolul precedentLudovic Orban: „Mișcarea spre Vest a rușilor este din ce în ce mai evidentă, își construiesc o coloană a cincea”
Articolul următorAproape 500 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mehedinți