Are doar 18 ani, este recidivist, cu mai multe dosare penale la activ, dar asta nu a contat nici un pic atunci când a ajuns în fața judecătorilor de la Judecătoria Vînju Mare. Puștiul a furat o armă letală, după ce a spart locuința unui Italian, iar polițiștii s-au chinuit mai bine de opt luni să-l trimită după gratii.  Acum este liber!

Pe 24 ianuarie anul acesta, poliţiştii din Vânju Mare erau sesizaţi de o persoană din localitate, că în perioada sărbătorilor de iarnă locuinţa unui bărbat de naţionalitate italiană, care domiciliază în oraş, a fost spartă. Oamenii legii se deplasează la locul infracţiunii şi constată că, între altele, din locuinţa respectivă lipsea o armă de vânătoare.

Aproape o lună de zile poliţiştii s-au chinuit să afle unde este arma care fusese sustrasă. Speţa şi situaţia erau foarte grave, deoarece o armă de calibu 12 mm, letală, era pe mâinile unui individ  iresponsabil, care o putea folosi oricând, în cine ştie ce scop. În baza unor probe găsite la locul infracţiunii, anchetatorii au găsit o pistă către aflarea suspectului, acesta având la active o adevărată colecție de dosare penale.

Dar surpriza abia acum a apărut pentru oamenii legii! După ce au cerut un mandat de percheziţie de la Judectoria Vânju Mare, le-au respins cererea deşi un individ avea în continuare la dispoziţie o armă pe care o putea folosi! În luna martie a acestui an poliţiştii din Vânju Mare au descoperit arma de vânătoare în faţa Postului de Poliţie din localitate, după ce a fost abandonată de autor, peste noapte.

Din locuinţa care a fost spartă, poliţiştii au prelevat mai multe probe, care trimise la Institutul „Mina Minovici” au dovedit faptul că autorul este chiar tânărul de 18 ani care era bănuit de oamenii legii. Cu probele în faţă, poliţiştii şi procurorul de caz l-au reţinut pentru 24 de ore pe autor şi l-au trimis la instanţă cu propunere de arest la domiciliu. Față de tânărul de 18 ani nu s-a dispus, însă, nicio măsură preventive. Aşadar, bărbatul care a spart o casă, a furat din ea o armă şi mai multe bijuterii, a păstrat mai bine de o lună arma şi apoi a abandonat-o în faţa Postului de Poliţie nu prezină pericol.

Articolul precedentUSR Mehedinți a lansat strângerea de semnături pentru #oameninoi în Mehedinți
Articolul următorOLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ISTORIE 2019 SE VA ȚINE LA SEVERIN