Recomandări de la Poliția Rutieră Mehedinți pentru o călătorie în siguranță

 

Pentru a ajunge cu bine la destinație, polițiștii mehedințeni fac câteva recomandări conducătorilor auto reamintindu-le să conducă preventiv, să respecte regulile de circulație și indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, este îndemnul polițiștilor de la Rutieră.

Totodată aceștia mai recomandă să conduceți fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

”Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Vor scădea capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, scad concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Bicicliștilor le recomandăm ca înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, să se asigure temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca au prioritate de trecere, să se asigure că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia lor.

Motocicliștilor le recomandăm să aibă contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să le intersecteze traiectoria.

Sporiți atenția la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!.

Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident.

Fiţi vizibil – purtați haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile oarbe ale celorlalte vehicule”, sunt alte recomandări ale oamenilor legii.

Articolul precedentPeste 3.000 de persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mehedinți
Articolul următorASASINUL FRAȚILOR MEHEDINȚENI, ÎMPUȘCAȚI ÎN BELGIA, ESTE POLIȚIST