REFERENDUM CU SURPRIZE ȘI PREMONIȚII LA MEHEDINȚI

Prefectul  județului  Mehedinți a convocat o ședință de lucru a Comisiei tehnice județene pentru stadiul pregătirilor de referendum. Scrutinul bate la ușă, dar problemele de rutină, unele chiar banale, sunt departe de a fi rezolvate. Spre exemplu, confecționarea ștampilelor de control este blocată de o comunicare defectuoasă cu Autoritatea Electorală Permanentă.

Autoritățile din Mehedinți, care se ocupă cu pregătirea în bune condiții a desfășurării referendumului pentru familia tradițională se lovesc de problem și neajunsuri banale. Bunăoară, nu se știe cum se va face numerotarea secțiilor de votare, pentru ca în funcție de această, să poată fi confecționate ștampilele de control pentru fiecare secție de votare în parte.

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a precizat la întâlnirea cu comisia tehnică județeană de pregătire a referendumului că a trimis o adresă către AEP în care a cerut lămuriri concrete, dar… stupoare! Un vicepreședinte al AEP nu știe ce să răspundă și, pentru ca situația să devină și mai stranie și complicate, la adresa transmisă de Instituția Prefectului Mehedinți și datată 21 septembrie 2018, AEP răspunde cu o adresă datată pe… 20 septembrie 2018! Deși pare hazliu la prima vedere, prefectul Drăghiea și-a exprimat totala nemulțumire față de superficialitatea cu care AEP tratează organizarea unui referendum important pentru români și i-a numit pe cei de la Autoritatea Electorală permanent „neprofesioniști”.

Pe de altă parte, dacă autoritățile județene nu se pot sincroniza cu AEP, timpul necesar pentru confecționarea ștampilelor de control ar putea să devină insuficient.

„Dânșii confundă lucrurile și sunt așa de neprofesioniști, îmi trimite un nene, vicepreședinte AEP zice, un răspuns care confundă total lucrurile. Noi cerem numărul secțiilor de votare pentru numerotarea ștampilelor de control. Sunt într-o eroare fantastică și asta le-am și răspuns! Ș ice cr3edeți că au mai făcut? La întrebarea noastră de pe 21, ne răspunde pe 20! Deci, dacă la nivelul acela, în felul ăsta se lucrează, ce dracu putem să facem noi! Vă dați seam ace vicepreședinți au unele instituții publice!”, a tunat prefectul, în ședință.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că este uimit de calitățile de premoniție ale celor de la AEP Centrală. (VIDEO)

Articolul precedentLegea offshore. Deputatul PNL Virgil Popescu: “Sper că nu vor face jocuri politice și vor pune interesul național deasupra”
Articolul următorFestivalul Viei și Vinului, la Vânju Mare