Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau care intenționează să călătorească în Republica Elenă că fermierii au anunțat un protest cu participare masivă, care va avea loc în data de 20 februarie 2024, în centrul capitalei Atena.

Potrivit unui comunicat publicat, marți, pe site-ul MAE, poliția locală a anunțat măsuri speciale pentru asigurarea circulației rutiere, măsuri care vor include, printre altele, escortarea tractoarelor care se îndreptă către capitala elenă pe diferite rute, precum și suspendarea temporară a circulației pe străzile adiacente punctelor de întâlnire, respectiv Piața Omonia și Piața Syntagma.

Cetățenii români sunt sfătuiți să respecte recomandările autorităților locale și să urmărească informațiile actualizate privind eventualele restricții de circulație, consultând pagina oficială de Internet a poliției rutiere elene https://www.astynomia.gr/?lang=en.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106714035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi și alerte de călătorie), https://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Asumarea trecutului rămâne una dintre cele mai importante provocări ale prezentului
Articolul următorSondajul care dinamitează clasa politică: pe cine vor românii în Parlamentul European