La Palatul Culturii „Teodor Costescu”, cinefilii au vizionat în această seară, filmul „Războiul rece” („Cold War” / „Zimna wojna”) de Pawel Pawlikowski, premiat în 2018 la Cannes pentru cea mai bună regie, totodată nominalizat la premiile Oscar 2019.

Organizatorul evenimentului a fost Institutul Polonez din Bucureşti în parteneriat cu Palatul Culturii „Teodor Costescu”.

„Am încercat să avem mai mulți parteneri în toată România ca să putem proiecta filmul înainte de Gala Premiilor Oscar pentru că este nominalizat la trei categorii. Să sperăm că va primi cel puțin un Oscar având în vedere că regizorul Pawel Pawlikowski are deja un Oscar pentru un alt film. Ne bucurăm foarte mult că am ajuns cu acest film și la Drobeta Turnu Severin”, a declarat în această seară Katarzyna Zalaszewska, coordonator proiecte culturale la Institutul Polonez din București.

„Este un eveniment special în primul rând pentru că este pentru prima dată când Institutul Polonez este prezent la Drobeta Turnu Severin. Ne bucurăm că această prezență este prilejuită de prezentarea unui film de Oscar, unui film prestigios, cu un regizor pe măsură. Este o proiecție de film care sperăm noi că va atrage atenția și simpatia cinefililor severineni”, a spus Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Laureat în 2014 al premiului Oscar pentru filmul „Ida”, regizorul prezintă de data aceasta o poveste de dragoste imposibilă dintre doi oameni care nu pot fi împreună şi care nu pot trăi unul fără celălalt. Acţiunea se desfăşoară pe fundalul aşa-numitului Război Rece din Polonia, Germania, Iugoslavia şi Franţa.

 

Articolul precedentVAL IMPRESIONANT DE INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ ÎN MEHEDINȚI. ISU TRECE LA AMENZI!
Articolul următorUrme de pisică sălbatică și șacal, în timpul monitorizării faunei în Parcul Natural Porțile de Fier