Sâmbătă, 8 iunie, în comuna Şişeşti, are loc  o nouă ediție a Festivalului de Ceramică Oltenească şi Tradiţii Populare „Oale și Sarmale”, sărbătoarea câmpenească fiind organizată și anul acesta pe terenul de sport din localitate.

De la această sărbătoare câmpenească nu vor lipsi concertele artiştilor locali de muzică populară, dar și interpreți din Serbia și Bulgaria. Programul va începe la ora 10,00 cu o paradă a portului popular și, bineînțeles, prezentarea standurilor de ceramică și înmânarea diplomelor.

De asemenea, vizitatorii vor gusta sarmalele tradiţionale cu ardei iute şi turtă de mălai la țest, după care vor urmări un frumos program folcloric. Vor urca pe scenă formațiile Dimovo (Bulgaria), Kud Amater (Serbia), Kud Derap (Serbia), Ansamblul Bordeiașul (Șișești), dar şi solişti de muzică populară locali, acompaniați de Ansamblul Folcloric „Danubius” al Centrului Cultural „Nichita Stănescu”. Hora satului este programată pentru ora 18.00, în compania formației condusă de maestrul Adrian Luca.

Evenimentul este organizat de Primăria comunei Șișești în parteneriat cu Centrul Cultural „Nichita Stănescu”.

Șișeștiul este singura comună din Mehedinți unde se mai produc obiecte de ceramică.

 

Articolul precedentSlujire arhierească în localitatea Şiroca de praznicul Înălţării Domnului
Articolul următorConsiliul Județean Mehedinți somat să ia măsuri în cazul asfaltării din Clisura Dunării