Direcţia de Sănătate Publică Mehedinți în parteneriat cu Clubul Sportiv Drobeta, Primăria Drobeta Turnu Severin și Inspectoratul Școlar Judetean celebrează în perioada 16- 22 septembrie 2019,  Săptămâna Europeană a Mobilităţii și organizează campania cu Sloganul  „Mergi cu noi!”.

Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este: <<Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră>>.

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără mașini.

Campania Săptămâna Europeană a Mobilităţii din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare: să combine mersul pe jos cu bicicleta și cu transportul public.

Ediția din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban pentru a-și corobora eficient acțiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.

La nivel județean se vor organiza evenimente de informare și conștientizare a populației asupra problematicii poluării mediului din orașe și a posibilității creșterii calității vieții lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal, coordonarea fiind asigurată de către Direcția de Sănătate Publică Mehedinți.

Articolul precedentCâte divorțuri s-au pronunțat de la începutul anului
Articolul următorPeste 60 de intervenţii ale ISU Mehedinţi în acest sfârșit de săptămână