Sărbătoarea  Sfintei Cuvioase Parascheva este marcată în calendarul creștin-ortodox la data de 14 octombrie,  motiv pentru care,  mii de persoane  participă anual la pelerinajul din municipiul Iaşi.

În acest an, în contextul generat de pandemia SARS-CoV-2, conform Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 47 din data de 05.10.2020, ,,organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase va fi permisă numai cu participarea oamenilor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi,”.

Prin prisma faptului că la nivelul județului Mehedinți există lăcașe de cult ce-și prăznuiesc hramul cu ocazia sărbătorii, estimându-se participarea unui număr mai mare de enoriași, în zona acestora vor fi prezente forțe de ordine pentru  asigurarea respectării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor. 

Jandarmii recomandă cetăţenilor să evite deplasările către municipiul Iaşi, să participe la această sărbătoare doar pe plan local, să dea dovadă de spirit civic, să respecte regulile de protecţie şi distanţare socială impuse de această perioadă, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-COV 2.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentInspectorul Balastierelor
Articolul următorBilanț coronavirus 14 octombrie: 4.016 cazuri noi și 66 de decese