Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Svinița au depistat șase cetăţeni sirieni, care intenționau să ajungă ilegal în Olanda și Austria, cu ajutorul a doi  austrieci.

Pe drumul naţional care face legătura între localităţile Sviniţa şi Berzasca, au fost oprite la control două autoturisme, marca Alfa Romeo şi Crysler, înmatriculate în Ungaria şi Austria, în care se aflau mai multe persoane. Polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea şoferilor şi a pasagerilor şi au stabilit că într-un autoturism se aflau șase cetățeni străini, care nu aveau documente asupra lor, iar în celălalt mijloc de transport se aflau doi cetățeni austrieci, ambii în vârstă de 55 de ani.

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, toţi au fost conduşi la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, unde în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei șase cetățeni străini sunt din Siria, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani și doi minori de 9, respectiv 12 ani.

La cercetări, cetățenii sirieni au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România, pe jos, fiind preluați de cei doi austrieci din apropierea graniței cu statul vecin. Aceştia  intenționau să ajungă în Olanda, respectiv Austria, cu ajutorul celor doi bărbaţi, unde urmau să plătească suma de 6.000 de euro/persoană.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru sirieni, respectiv de trafic de migranți pentru cetățenii austrieci.

 Totodată, cele șase persoane din Siria urmează să fie preluate de Inspectoratul General pentru Imigrări, la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentPatru bărbați condamnați pentru trafic de migranți au fost încarcerați în Penitenciarul din Turnu Severin
Articolul următorCandidatul Alianței USR PLUS Mehedinți la președinția Consiliului Județean Mehedinți: ”Lupta trebuie să înceapă și aici, în acest baronat roșu”