SATELE IZOLATE DIN MEHEDINȚI, ADEVĂRATE OBIECTIVE DE TURISM ELECTORAL

Deși nu s-ar putea spune că județul Mehedinți este super-dezvoltat la capitolul turism, ziua de alegeri atrage „turiștii” ca un magnet. Aceștia nu par interesați totuși de orașe sau zone cu adevărat potențial turistic, ci mai degrabă de sate izolate și uitate de lume. În mai multe cătune, procentul de participare se îndreaptă spre 240 la sută.

Procente uriașe de participare la vot în mai multe localități nesemnificative din județul Mehedinți. Aceste zone nu au nicio atracție turistică mai semnificativă, cu mici excepții (comuna Izverna, din zona de nord a județului, una deosebit de pitorească). De exemplu, în Colonia de la Porțile de Fier II, la doi pași de punctul de trecere a frontierei cu Serbia, la o grădiniță din fosta colonie muncitorească, prezența era la ora 16:00 de 238 la sută.

În două sate ale comunei Izverna, Nadanova și Busești, prezenta la vot era de 122 la sută și, respectiv, 160 la sută.

Într-un sătuc amărât al comunei Dumbrava, numit Vlădica, alegătorii s-au înghesuit într-un procent de 134 la sută, iar în satul Valea Marcului, din aceeași comună, prezența era de 93 la sută.

Într-un alt sat uitat de lume, din comuna Bâcleș, satul Petra, procentul era de 110 la sută, iar în comuna Cireșu de 104 la sută.

Articolul precedentSe înmulțesc sesizările la 112, privind procesul electoral din Mehedinți
Articolul următorAlegeri prezidențiale 2019 Mehedinți. Aproape 40 la sută din totalul alegătorilor au votat până la ora 16,00