Mai mulți ofițeri cu funcții de conducere ori care sunt în prag de pensionare vor primi salariu de excelență în cuantum de 40-50% din salariul de bază pe 6 luni. Printre beneficiari se numără o secretară și șeful unui birou din cadrul serviciului logistică (neoperativ), adică responsabilul de autoturismele din curtea IPJ-ului.

Mare nemulțumire în rândul lucrătorilor de poliție din IPJ Mehedinți după ce au aflat că în ședința de joi, 19 iunie, mai marii inspectoratului au hotărât să acorde salariul de merit unor angajați care fie sunt în prag de pensionare, fie nu lucrează în servicii operative.

Angajații IPJ Mehedinți se plâng că salariile au fost atribuite unor persoane cu funcții de conducere și mai multor ofițeri și agenți de poliție aflați în prag de pensionare, ignorându-se criteriul de bază, respectiv competențele profesionale ale polițiștilor.

“Întotdeauna aceste salarii s-au dat după bunul plac al șefiilor, nicidecum pentru rezultatele din activitate. Pentru fraieri se impart de Ziua Poliției ori Ziua Națională câte o diplomă fără nicio valoare, pe care poți să ți-o agăți casă în dormitor”, spune un ofițer de poliție, care dorește să-și păstreze anonimatul.

Aceste salarii de merit se vor acorda de la 1 iulie pentru o perioadă de șase luni.

Printre beneficiarii acestor salarii de excelență se numără șeful Poliției municipiului Orșova, Cherescu Marian, dar și secretara acestuia, Alexandru Camelia.

Un spor de 40 la sută va primi și Șerbănescu Adrian, șef birou în cadrul serviciului logistic (serviciu neoperativ) responsabilul de autoturismele IPJ-ului, care în urmă cu o jumatate de an circulau fără asigurare.

Popescu Gigi, Roșoga Gheorghe, Mihai Badan, Șuță Adrian sunt alți polițiști care vor primi în plus la leafă.

Sindicatele nu au nimic de obiectat în ceea ce privește persoanele care au fost nominalizate să ia acest salariu de merit, ci doar faptul că întotdeauna la IPJ Mehedinți ofițerii au fost avantajați în defavoarea subofițerilor, în sensul că aceștia au primit acest spor într-un procent mai mare. Iulică Dăogaru, președintele SNPPC din IPJ Mehedinți, mai spune că sindicatul pe care îl reprezintă nu a fost consultat în privința polițiștilor care vor lua salariul de excelență. Propunerile au venit din partea șefilor de servicii.

Cum șeful instituției, comisarul șef Daniel Fețanu este în concediu de odihnă, “împărțeala” au făcut cei doi adjuncți care sunt la comanda unității, adică Dichis Adrian și Dumitrășconiu Sabin. Nu se știe dacă Daniel Fețanu a fi fost de acord cu aceste propuneri, mai ales că este de scurtă vreme la conducerea inspectoratului de poliție din Mehedinți, fiind transferat de la IPJ Gorj. Interesant este însă faptul că înainte de începerea ședinței, cei doi adjuncți au avut o întâlnire cu fostul șef al IPJ Mehedinți, Lucian Remus Luca, îndepărtat de la vârful Poliției din Mehedinți, înainte de a-i înceta mandatul de împuternicire la conducerea instituției.

Despre cei doi ofițeri de poliție cu funcție de conducere, Dichis Adrian și Dumitrășconiu Sabin polițiștii vorbesc că erau vizitați frecvent de primarul de la Baia de Aramă, închis zilele trecute pentru fapte de corupție. De altfel, primarul Rafael Dunărințu a fost invitat să participe și la bilanțul IPJ Mehedinți, spre uimirea ofițerilor de poliție prezenți în sală întrucât acesta a fost anchetat în mai multe dosare în care este acuzat de fraudarea fondurilor europene.

.

 

Articolul precedentPRIMA CURSĂ CU VAPORUL ÎNTRE SEVERIN ȘI KLADOVO (video)
Articolul următorPSD Mehedinți susține candidatura Vioricăi Dăncilă la șefia PSD