ȘCOLILE DIN MEHEDINȚI, PREGĂTITE ȘI NU PREA

Pregătite și nu prea! Cam aceasta este situația școlilor din județul Mehedinți, înaintea începerii noului an școlar 2019 – 2020. Prefectul a instituit o comisie de control care a inventariat problemele specific din toate școlile mehedințene, iar azi a prezentat concluziile la Colegiul Prefectural.

Începe un nou an școlar, iar problemele specific, premergătoare acestui moment important, nu lipsesc nici de această dată. Se pare că nu toate școlile și-au pus la punct situațiile critice, deși, față de anii precedenți, problemele grave s-au mai diminuat. Încă mai există școli care nu au primit autorizațiile sanitare de funcționare sau autorizațiile pentru adoptarea tuturor măsurilor de prevenire a incendiilor. Mai mult, există destule școli care nu beneficiază de pază și nici măcar de camere video de supraveghere. Apa potabilă sau menajeră, toaletele și încăperile destinate depozitării alimentelor din programul „Cornul și laptele” lipsesc și ele de la mai multe școli. Toate acestea au făcut obiectul unei ședințe a Colegiului Prefectural, în care prefectul a prezentat o situație interesantă. Este vorba de concluziile unui control efectuat în toate școlile mehedințene.

„Sunt probleme, dar într-un număr mic, și care pot fi rezolvate”, încearcă, în schimb, să liniștească opinia publică, inspectorul școlar general al IȘJ Mehedinți, Alin Tomoescu.

Nemulțumiri mari

Prefectul a avut totuși destule nemulțumiri cu privire la situația școlilor, deși recunoaște că situația este ceva mai bună ca anul trecut.

„Să știți că, în afară de autorizații sanitare, de siguranță la incendii, sunt multe alte probleme de personal, care noi credem că pot fi reglate de către conducerea Inspectoratului Școlar, respectiv: Eu cred că sunt inspector școlari care nici măcar nu știu unde sunt școlile, deși răspund de o localitate sau alta, sunt directori care pe toată perioada vacanței au stat în concediu și au venit după 1 septembrie la școală, vă dați seam ace igienizare s-a făcut acolo, sunt încă conflicte între directorii școlii și administrația publică locală”, a precizat prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

În Mehedinți sunt 107 unități școlare cu personalitate juridică, dintre care 43 funcționează în mediul urban și 64 în mediul rural. În total sunt 210 unități de învățământ pe raza județului Mehedinți. Cei de la Inspectoratul Școlar fac, însă, eforturi pentru ca toate școlile să își poată primi elevii așa cum trebuie de la 9 septembrie.

Articolul precedentPLÂNGERE PENALĂ PENTRU PESTA PORCINĂ DE LA GÂRLA MARE, MEHEDINȚI. TREI CETĂȚENI ACUZAȚI DE ATENTAT ÎMPOTRIVA COMUNITĂȚII ȘI PROVOCARE DE EPIDEMII.
Articolul următorSporul natural negativ al populației în Mehedinți se accentuează