Continuă acțiunile de deszăpezire pe drumurile naționale și pe autostrăzile unde sunt căderi de zăpadă. Drumarii acționează cu utilaje de deszăpezire pentru a asigura condiții bune de circulație.

CNAIR a acționat astăzi pe toate sectoarele de drum afectate de fenomenele meteorologice.

Ninsoare abundentă miercuri în toate zonele montane din estul și sud-estul Transilvaniei.

DRDP Brasov acționează cu aproximativ 60 de utilaje.

Se circulă extrem de dificil în toate trecătorile montane (DN1 Brașov – Predeal, DN73A  Râșnov – Predeal, DN73 Bran – Fundata, DN11  Pasul Oituz etc.). 

Șoferii sunt rugați să dea dovadă de răbdare în zonele afectate și (pe cât posibil) să evite blocarea drumurilor pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire.

Ninsori și în jumătatea nordică a Moldovei. Carosabilul este umed, cu sectoare de zăpadă frământată spre acostament, în special în zona de munte. Utilajele DRDP Iași intervin pentru asigurarea circulației, pe sectoarele afectate. 

Zona Moldovei se află sub avertizare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană. La altitudini de peste 1.500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

DRDP Iași reiterează apelul către conducătorii auto de a circula cu prudență și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

 

Articolul precedentBilanț coronavirus: 5.407 de cazuri noi și 175 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorVeste mare pentru pensionari. Vor primi din urmă bani dacă li s-a calculat greșit venitul