Fără copii xerox la ghișeele instituțiilor publice, consideră Senatorul vâlcean Claudia Mihaela Banu, care susține debirocratizarea și simplificarea proceselor administrative în România.

Pentru încetarea numeroaselor drumuri pentru obținerea documentelor, cerute în prezent, este nevoie ca masurile luate de Guvern să fie completate de masuri legislative, declară Senatorul.

Senatorul Claudia Mihaela Banu se află printre inițiatorii unei legi care ar putea declanșa o revoluție în administrația din România: Fără copii xerox la ghișeele instituțiilor publice! 

Potrivit expunerii de motive: „instituțiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale sau locale nu au dreptul să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale”.

(…)  ni s-a întâmplat să ne prezentăm la ghișeul unei instituții publice și să ni se solicite copii xerox după documente. (…) propunerea legislativă inițiată de parlamentarii PNL este binevenită și declanșează o revoluție în administrația publică. România accelerează procesul de simplificare a acțiunilor administrative.- Claudia Banu

Articolul precedentCe județe sunt afectate de pesta porcină. Aproape 100 de focare active
Articolul următorCine poate asista la meciul din Supercupa României dintre CFR Cluj şi Universitatea Craiova