SEVERINENII AU NĂVĂLIT SĂ ÎȘI ACHITE IMPOZITELE

Direcția Locală de Taxe și Impozite a municipiului Drobeta Turnu Severin și-a deschis de astăzi ghișeele, în toate punctele de colectare din municipiu. Severinenii au dat năvală, pentru a beneficia de bonificația de 10 la sută și, în doar trei ore, au făcut plăți de 86.000 de lei.

Ghișeele de plată a taxelor și impozitelor locale din Severin s-au deschis astăzi, iar severinenii au dat năvală din prima zi să-și plătească integral dările. Unii au făcut-o pentru a scăpa de grija impozitelor, dar cei mai mulți au făcut-o pentru a beneficia de bonificația de 10 la sută. Bonificația se acordă pentru cei care plătesc integral taxele până la data de 31 martie 2019, inclusiv. Peste 86 de mii de lei s-au plătit în doar trei ore.

 „În intervalul de trei ore au fost încasate 860 de milioane de lei vechi, ceea ce înseamnă că severinenii au început să își plătească impozitele, cu bonificație de 10 la sută, bonificație ce se acordă până la data de 31 martie 2019, pentru persoanele fizice și 5 la sută pentru persoanele juridice care achită impozitul în inegralitate”, a precizat MARINELA MATEESCU, director Direcția Locală de Taxe și Impozite Severin.

Oamenii vin încă din prima zi să plătească, e o categorie de personae mai disciplinate, îi ajută și bonificația de 10 la sută. Am păstrat impozitele la nivelul de anul trecut și nu avem majorări”, a explicat și primarul Severinului, Marius Screciu.

Severinul este printre puținele municipii din România în care impozitele și taxele locale nu s-au majorat, singura majorare survenită fiind una nesemnificativă generate de indexarea cu rata de inflație. Astfel, majorarea este de 1,3 la sută. Practic, la impozitul pe clădiri, este vorba de majorări de maxim 2 lei, în timp ce la impozitul pe autovehicule, nu sunt majorări la cele cu capacitatea cilindrică de până la 2000 de cmc. Peste această capacitate, majorarea survenită este de doar 5 lei.

Articolul precedentAproape 30 de clăi de fân în flăcări în Mehedinți
Articolul următorCrimă înfiorătoare. Bătrână schingiuită pentru bani în Mehedinți