SEVERINUL ȘI CASTELUL ARTELOR PRIMESC RECUNOAȘTERE EUROPEANĂ, LA VIENA

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin participă, la Viena, la un eveniment deosebit, cu participare europeană, dedicat municipalităților care au avut performanțe în atragerea fondurilor europene transfrontaliare, pentru punerea în valoare a unor obiective culturale. Seveinul a fost felicitat pentru proiectul de reabilitare a Castelului de Apă. Ggazda evenimentului, Biroului INTERACT POINT VIENA gestionează, la nivel European, programul cu același nume care acordă asistență tehnică la proiectele pe cooperare teritorială.

Municipiul Drobeta Turnu Severin primește recunoaștere europeană în ceea ce privește implementarea unor proiecte pe domeniul cooperării teritoriale europene. Proiectul de reabilitare a Castelului de Apă și punerea lui în valoare, sub formă de Castelul Artelor, pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia i-a impresionat pe cei de la Biroul INTERACT VIENA. Așa se face că, din România, doar municipiul Drobeta Turnu severin a fost invitat să participle, alături de orașe din întreaga Europă. Municipiul a fost reprezentat la vârf de primarul Marius Screciu.

,,Primăria Drobeta Turnu Severin este singura unitate administrativ teritorială din România care a fost invitată să participe la acest eveniment. Suntem extraordinar de bucurosi ca am fost selectati, alaturi de alte primarii din Europa. Transformarea Castelului de Apa intr-un obiectiv cultural i-a impresionat pe europeni”, a precizat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

INTERACT POINT VIENA a realizat și o broșură a proiectele implementate la nivel European de programele INTERREG IPA, iar acestă broșură conține și o descriere a proiectului de success privind Castel Artelor. Municipalitatea din Severin a reușit să transforme un simbol al acestui oraș, din obiectiv industrial, fără importanță, într-un obiectiv cultural și turistic de excepție

Articolul precedentMĂSURI SPECIALE DE PREVENIRE A PESTEI PORCINE, DE CRĂCIUN
Articolul următorSe depun cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină