SEVERINUL ÎNCEARCĂ SĂ ÎNCURAJEAZE INVESTITORII

Municipalitatea din Severin încurajează investitorii. Consilierii municipali au aprobat astăzi un proiect prin care se urmărește atragerea investițiilor și susținerea dezvoltării economice a urbei, prin scutirea totală de impozite și taxe pe terenuri și clădiri a firmelor care investesc aici cel puțin 100.000 de euro și crează cel puțin 20 de locuri de muncă.

Consilierii municipali severineni au adoptat în ședința ordinară de astăzi mai multe proiecte benefice pentru Severin. Printre acestea amintim aprobarea unor obiective de investiții cu fonduri europene și a unor scutiri de taxe și impozite locale pentru firmele care doresc să investească în municipiu. Astfel, cei care vin să investească la Severin cel puțin 100.000 de euro și creează cel puțin 20 de locuri de muncă, nu mai plătesc impozite.

„Noi putem crea cadrul ca investitorii să să vină și să investească la Drobeta Turnu Severin, dar nu îi putem adduce să investească cu forța. Un investitor care ar dori să vină aici își face niște calcule de eficiență economică înainte de a ajunge aici, să vadă dacă au forță de muncă calificată, infrastructură și altele. Noi încercăm să creăm condițiile necesare și ne dorim să crească numărul locurilor de muncă”, a precizat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

„Conceptul proiectului este foarte simplu: taxe și impozite zero pentru toți investitorii care vin la Severin și care crează locuri de muncă. Trebuie sp fim competitive și de aceea trebuie să venim cu oportunități noi de atragere a investitorilor”, susține și viceprimarul munmicipiului, Daniel Cîrjan.

Articolul precedentCetățean turc prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist de frontieră în Vama Porțile de Fier I
Articolul următorZiua Internațională a Dunării, sărbătorită sâmbătă printr-un eveniment comunitar