SISTEM DE ALARMARE ULTRAMODERN LA SEVERIN

Municipalitatea a achiziționat un număr de 16 sisteme de alarmare ultramoderne pentru avertizarea populației în cazul unor situații de urgență grave. Totul s-a făcut cu ajutorul unui proiect european pe Programul Operațional Regional România – Bulgaria, în valoare de aproximativ un milion de euro. Un astfel de sistem a fost montat deasupra Stadionului Municipal.

Sisteme ultramoderne de alarmare a populației în caz de dezastre! Aceasta este ultima achiziție a Primăriei Severin, pe baza unui proiect European Regional România – Bulgaria. Proiectul, în valoare de aproximativ un milion de euro, se derulează în colaborare cu o unitate administrativ teritorială din Bulgaria și este foarte important pentru autoritățile locale severinene. Nu mai puțin de 16 astfel de sisteme se vor monta în așa fel încât să acopere toată suprafața municipiului, iar sistemele sunt electronice, mai ușor de cotrolat de la distanță, dar mai ales pot fi localizate și direcționate doar pentru zonele în care este necesară alarmarea populației.

Doar 7 dintre cel 16 sisteme de alarmare au fost montate până acum, una dintre ele fiind chiar pe acoperișul Stadionului Municipal. Până la jumătatea acestei luni, ele vor fi montate integral. Acționarea lor se va putea face prin intermediul internetului sau pe calea liniilor telefonice.

Articolul precedentMâine nu se vor auzi sirenele. Exercițiul „Miercurea Alarmelor”, oprit până în iulie
Articolul următorMEDICI CARE REFUZĂ GĂRZILE, LA SPITALUL JUDEȚEAN DIN SEVERIN