„Zilele Palatului Culturii Teodor Costescu” sărbătorite în această perioadă la Drobeta Turnu Severin au început vineri, 23 noiembrie, cu o slujbă religioasă la mormântul lui Teodor Costescu și I. Gh. Bibicescu din Cimitirul ortodox.

Mai mulți preoți, actualii și foștii directori ai instituțiilor de cultură din oraș, oameni de cultură au participat la evenimentul religios în memoria celor doi titani ai culturii mehedințene.

“Sunt din fericire oameni care lasă în urma lor o moștenire care străbate veacurile. Astăzi pomenim pe doi dintre ctitorii de seamă ai Severinului și ai culturii naționale, Teodor Costescu și I. Gh. Bibicescu, oameni care au lăsat în urma dumnealor niște instituții de forță, o bibliotecă județeană  și un palat al culturii. Fiecare dintre aceste instituții le poartă numele, le poartă memoria și, mai cu seamă, le poartă, exemplul acela de a institui în acest pământ instituții care radiază cultură, spiritualitate, care invită la dialog, la înțelegere, la toleranță, la înălțare spiritual. A fost și este de datoria noastră să cinstim memoria unor asemenea oameni exemplari”, a spus Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii Teodor Costescu.

Articolul precedentMinor depistat de polițiști în trafic la volan în Turnu Severin
Articolul următorA încercat să mituiască un polițist de frontieră