Polițiștii orașului Strehaia au identificat în data de 22 aprilie a.c. pe raza localității Lupșa de Jos, comuna Broșteni, un bărbat de 66 ani, bănuit de producerea unui accident rutier pe raza aceleiași localități.

Persoana respectivă a fost condusă la sediul Poliției orașului Strehaia, iar în urma cercetărilor desfășurate s-a dispus continuarea urmării penale pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, parărăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

„La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 19:30, bărbatul a condus un  autoturism pe raza satului Lupșa de Jos, și a accidentat o minoră de 4 ani, din aceeași localitate, ce se afla pe stradă în calitate de pieton, iar ulterior a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției. Din verificări, polițiștii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere emis de autoritățile române”, spune Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a fetiței, care a fost  transportată la Spitalul municipal Motru, județul Gorj, cu un autoturism particular, ulterior fiind transferată cu ambulanța la Spitalul  Clinic de urgență Craiova, pentru acordarea de îngrijiri şi investigaţii  medicale de specialitate.

Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, iar astăzi, 23 aprilie a.c., a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia cu propunerea de arestare preventivă, propunere ce a fost însușită de unitatea de parchet, ulterior instanța de judecată dispunând măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de acesta.

 

Articolul precedentDIRECTORUL DSVSA MEHEDINȚI A DEMISIONAT DIN FUNCȚIE (video)
Articolul următorPregătirile sunt în toi în pensiunile din Clisura Dunării