În plină pandemie, când unitățile medicale au nevoie de întăriri, la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin s-au angajat recent, fără concurs, juriști și ingineri.

Prefectul Cristinel Pavel a solicitat astăzi, 21 aprilie, conducerii Spitalului Județean Mehedinți  să comunice, în regim de urgență, situația privind personalul care a fost încadrat în baza articolul 25 din Decretul Președintelui României din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Prefectul Cristinel Pavel a solicitat astăzi, 21 aprilie, conducerii Spitalului Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin să comunice, în regim de urgență, situația privind personalul care a fost încadrat în baza articolul 25 din Decretul Președintelui României din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României”În plină pandemie de coronavirus, spitalul județean a angajat, alături de 2 medici și 8 asistenți medicali, un inginer la serviciul de achiziții publice, un inginer la serviciul informatică și un jurist. Ori, în conformitate cu prevederile Decretului din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, unitățile sanitare pot angaja fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni, personal contractual medical, personal auxiliar, farmaciști, personal de laborator. Vreau să ne explice managerul Spitalului Județean sau poate domnul Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, care era urgența, motivele pentru a angaja în această perioadă ingineri și juriști și care au fost criteriile de selecție. Este inadmisibil să profiți de o asemenea situație pentru a face aceste angajări, care sfidează întreaga comunitate”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Publicată de Instituția Prefectului Mehedinți pe Marţi, 21 aprilie 2020

”În plină pandemie de coronavirus, spitalul județean a angajat, alături de 2 medici și 8 asistenți medicali, un inginer la serviciul de achiziții publice, un inginer la serviciul informatică și un jurist.
Ori, în conformitate cu prevederile Decretului din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, unitățile sanitare pot angaja fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni, personal contractual medical, personal auxiliar, farmaciști, personal de laborator.
Vreau să ne explice managerul Spitalului Județean sau poate domnul Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, care era urgența, motivele pentru a angaja în această perioadă ingineri și juriști și care au fost criteriile de selecție. Este inadmisibil să profiți de o asemenea situație pentru a face aceste angajări, care sfidează întreaga comunitate”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Articolul precedentA scăzut numărul persoanelor aflate în carantină, în Mehedinți
Articolul următorMehedințeni sancționați în a doua zi de Paște pentru nerespectarea interdicțiilor privind restricționarea circulației