Spitalul Municipal Orșova este prima unitate sanitară din Mehedinți care va avea roboți medicali de dezinfecție.

Este vorba despre 3 roboți de ultima generație, pentru dezinfectarea spațiilor de acces în spital, a coridoarelor, sălilor de așteptare, spațiilor aglomerate și a saloanelor, care vor verifica și calitatea aerului, pentru prevenirea infecțiilor nozocomiale.

Dispozitivele vor fi aduse în luna noiembrie.

Acestea au fost achiziționate în cadrul unui proiect realizat cu fonduri nerambursabile, accesat de unitatea sanitară, în cadrul POIM.

„Suntem printre puținele spitale din România, care vor avea acești roboți și anume 3 din 15, la nivel național. Este vorba despre roboți de dezinfecție. (…) Sesizările venite la roboți vor ajunge la serverele amplasate în incinta birourilor administrative. Atunci, noi vom ști și vom lua măsuri adecvate sesizării. Prin intermediul acestui proiect, trecem la un alt nivel – de digitalizare pentru spitalul municipal Orșova. Încet – încet, intrăm în normalitate. Astfel de dispozitive, ca acești roboți, ar trebui să existe în fiecare unitate spitalicească din țară(…)” a declarat managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Valoarea unui robot este 30 000 euro.

Proiectul, cu o valoare de 2,5 milioane euro, se va încheia în luna decembrie a acestui an și prevede, pe lângă achiziția acestor roboți, dotarea Compartimentului ATI cu paturi de ultimă generație tehnologică (deja implementat la spital), dar și achiziția a 8 ventilatoare DRAGER germane.

Spitalul din Mehedinți a atras și alte fonduri europene în valoare de 1,7 milioane de lei, într- un  proiect ce va debuta în primăvara anului 2023, urmând a fi schimbate toate circuitele din spital.

Foto: arhivă

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentMApN anunță că două convoaie cu tehnică militară franceză au intrat în România
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET