Stagiu de formare destinat funcționarilor M.A.I. aflați la început de carieră

 

În perioada 26-28 septembrie 2018, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți organizează la Turnu Severin proiectul „Etică organizațională și integritate în M.A.I.”, destinat funcționarilor M.A.I. aflați la început de carieră și care își desfășoară activitatea în prezent în cadrul structurilor de poliție, poliție de frontieră și imigrări.

Scopul proiectului este însușirea de către funcționarii M.A.I. aflați la început de carieră a cunoștințelor și abilităților necesare dezvoltării unui comportament etic și integru în asigurarea aplicării legii.

Grupul țintă va fi constituit din 23 de lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliţie, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi Biroului pentru Imigrări Mehedinți.

Prezentările tematice vor fi susținute de ofițeri din cadrul Servicilor Județene Anticorupție Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad şi Gorj, proiectul fiind organizat la nivel regional.

Pe parcursul celor trei zile ale stagiului de pregătire tinerii cursanţi vor beneficia și de experiența, atât a unor lectori şi specialişti din cadrul structurilor M.A.I., dar şi a unor traineri din afara M.A.I.

Trainerii vor transmite funcționarilor M.A.I. mesaje motivaționale având în vedere începutul de carieră al acestora și vor susține prezentări pe tematică specifică proiectului, tematica fiind elaborată atât sub forma unor prelegeri bine documentate şi motivante din punct de vedere al carierei profesionale, dar şi în sistem interactiv, prin exerciţii individuale şi de grup, care au scopul de a-i determina pe tinerii lucrători să-şi descopere valorile personale, credinţele şi comportamentele adiacente şi să le antreneze capacitatea de a lua decizii bazate pe valori, atât în viaţa curentă profesională, cât şi cea personală.

Proiectul „Etică organizaţională şi integritate în M.A.I.” a fost iniţiat de către Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu Institutul de Studii pentru Ordine Publică şi Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Fundaţiei “Hanns Siedel” şi a debutat în noiembrie 2015, iar din 2017 s-a derulat în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General pentru Imigrări și Direcția Generală Management Resurse Umane prin Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen Buzău.

 

Articolul precedentPRIMARIA VREA SĂ SALVEZE „CASA ANGHEL”
Articolul următorPrefectura Mehedinți a încheiat activitatea de instruire a secretarilor