STAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI MEHEDINȚEAN

Un raport detaliat despre starea învățământului mehedințean a fost prezentat de conducerea Inspectoratului Școlar Județean într-o ședință cu toți directorii de școli. Concluziile raportului sunt, din perspectiva autorilor, benefice pe toate palierele, de la rezultate școlare și până la starea infrastructurii școlare.

Raportul privind starea învățământului mehedințean, pentru anul școlar 2018 – 2019, a fost prezentat astăzi, sintetic, de către inspectorul școlar general, în cadrul unei ședințe cu directorii instituțiilor de învățământ din tot județul. În opinia celor care au lucrat la acest raport, situația ar fi una bună, dar care lasă loc și de mai bine. Întregul raport, publicat și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean are 134 de pagini și cuprinde date statistice, analize și concluzii despre varii domenii, de la managementul școlar, infrastructura unităților educaționale, rezultate la examene și până la numeroasele proiecte educaționale implementate. Astfel, la nivelul întregului județ, există un număr de peste 36 de mii de elevi, circa jumătate dintre aceștia fiind cuprinși în învățământul primar și gimnazial. Și la reabilitarea unităților școlare, situația ar fi una bună, potrivit raportului.

„Din 204 unități școlare, cu tot cu structuri, 80 sunt în construcție, deci aproape jumătate din ele sunt în diverse stadii de renovări, de consolidări. Avem 29 de unități școlare care vor beneficia de grupuri sanitare interioare”, susține ALIN TOMOESCU, inspector școlar general IȘJ Mehedinți.

„Avem rezultate foarte bune la promovabilitate, la examenul de bacalaureat avem o scădere de două procente. La Evaluarea Națională am avut o creștere de 6 la sută a numărului de elevi ce au obținut peste media 5. La titularizare avem rezultate bune, iar 80 la sută din profesori au obținut peste media 8”, a mai spus inspectorul școlar general Alin Tomoescu.

Nu au fost trecute cu vederea nici programele educative, în special cele conexe programului „Laptele și cornul”, pentru care existe alocate fonduri europene, dar aceste fonduri erau până acum accesate destul de greoi.

Foarte important este și faptul că, la ora actuală, în Mehedinți mai există doar 29 de unități școlare pentru care trebuie rezolvată problema toaletelor din curte.

Articolul precedentJandarmeria Mehedinți recrutează candidați pentru școlile militare de subofițeri
Articolul următorSITUAȚIE BIZARĂ ÎN MEHEDINȚI: MAI MULTE AFACERI NOI, ȘI MAI MULTE RADIATE