SITUAȚIE BIZARĂ ÎN MEHEDINȚI: MAI MULTE AFACERI NOI, ȘI MAI MULTE RADIATE

Dinamica înmatriculărilor de firme noi, la nivelul județului Mehedinți, pe primele 9 luni ale anului este una pozitivă. Față de aceeași perioadă a anului trecut, în județ s-au înmatriculat cu 20 la sută mai multe afaceri. Cea mai mare creștere este la societățile cu răspundere limitată și PFA. Totuși, în mod bizar, s-au radiat mai multe firme ca anul trecut.

Oficiul Național al Registrului Comerțului a prezentat cea mai recentă statistică a activității pe primele 9 luni ale acestui an. De asemenea, se oferă o analiză comparativă cu aceeași perioadă a anului trecut.

Situație bizară

În ceea ce privește județul Mehedinți, consemnăm o situație destul de bizară. În perioada 1 ianuarie 2019 – 30 septembrie 2019 a crescut numărul de noi firme înmatriculate, cu peste 20 la sută, față de perioada similară a anului trecut.

Totodată, a crescut și numărul afacerilor radiate, de la de la 747 la 1078. Vorbim de o creștere de peste 44 la sută.

Creșterea numărului de firme nou înmatriculate s-a consemnat mai mult la societățile cu răspundere limitată și PFA-uri.

DINAMICA ÎNMATRICULĂRILOR DE FIRME ÎN MEHEDINȚI:

În perioada ianuarie – septembrie 2019 s-au înmatriculat 1.114 firme noi, față de cele 925 înmatriculate în perioada ianuarie – septembrie 2018. Este vorba de 43 de întreprinderi familiale, 213 întreprinderi individiuale, 221 de PFA și 634 de SRL.

Dacă Mehedințiul consemnează o dinamică de înmatriculări de 20,43 la sută, cea mai mare dinamică pozitivă o consemnează județul Gorj, cu 43,59 la sută, urmat de Alba, cu 36,43 la sută. La capitolul radieri de firme, cele mai multe s-au consemnat în județele Teleorman, Maramureș și Vaslui.

Articolul precedentSTAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI MEHEDINȚEAN
Articolul următorUN NOU MINISTRU MEHEDINȚEAN: VIRGIL POPESCU