STRĂMUTAREA CERUTĂ DE FAMILIA ADOPTIVĂ A SORINEI, DECLINATĂ CĂTRE CURTEA DE APEL CRAIOVA

Magistrații de la Tribunalul Mehedinți au judecat în acestă dimineață cauza privind cererea de strămutare a dosarului formulată de familia Gabriel și Mihaela Săcărin, părinții adoptivi ai Sorinei. Cauza a fost soluționată prin declinarea competenței de suluționare către Curtea de Apel Craiova.

Vezi dosarul pe portalul instanțelor, AICI

După ce Tribunalul Mehedinți a transferat Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cererea formulată de Procurorul general Bogdan Licu de a emite o ordonanță președințială prin care minorei Sorina Săcărin, cea în jurul cărei s-a iscat un scandal național privind condiţiile adopţiei, să nu poată părăsi ţara, pe rolul acestei instanțe a rămas disjunsă cauza privind strămutarea procesului. În acestă dimineață, la ora 9:00, judecătorii de la Tribunalul Mehedinși s-au pronunțat în dosarul 1769/101/2019, având ca obiect „strămutare disjunsă cauza din dosarul nr.1762/101/2019”, printr-o declinare de competență.

„Cu privire la cererea de strămutare, s-a constituit un nou dosar, tot pe rolul Tribunalului, având ca obiect strămutarea, iar soluția dată de judecători a fost declinarea competenței privind acestă strămutare către Curtea de Apel Craiova. Această instanță va analiza dosarul și va da o soluție”, a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mehedinți, judecătorul Corado Gabriel Ungureanu.

Cum au evoluat, de fapt, lucrurile?

În prima fază, cererea de soluționare a Ordonanței președințiale formulate de procurorul șef Bogdan Licu a ajuns la Tribunalul Mehedinți, unde prinții adoptivi, Gabriel Săcăcrin și Mihaele Săcăcrin erau pârâți. În această calitate, cei doi au fprmulat o cerere de strămutare a dosarului. Instanța județeană a disjuns cauza strămutării de cea a ordonanței, iar în acestă dimineață au soluționat-o prin declinare de competență.

Articolul precedentPrimăria Severinului anunță continuarea tratamentelor împotriva țânțarilor
Articolul următorVIDEO Un nou termen în dosarul în care procurorul general a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată